måndag, mars 10, 2008

Blogg uppehåll

Mina trogna läsare vet att jag har tagit några små bloggpauser pga sjukdom eller annat. Jag har funderat mycket och det är dags för mej att sluta blogga, i alla fall för nu. Jag vet inte om eller när jag kommer tillbaka, det finns privata omständigheter som jag måste prioritera nu. Har verkligen älskat att blogga men måste erkänna att det har varit lite av ett stressmoment för mej. TACK alla ni som har följt min blogg och lämnat kommentarer!

/Sara

fredag, mars 07, 2008

Surprise! Surprise!

När jag kollade posten i förmiddags så hade jag fått en paketavi! Jag gnuggade mej i huvudet och kunde inte alls komma på att jag beställt något. Visserligen har jag beställt en hel del från internet på sista tiden, men allting har redan kommit. Nyfiken som jag är så sprang jag och hämtade ut paketet. Det visade sej att jag vunnit ljus ifrån Yankee Candle till ett värde av 600 kr! Jag kom på andra plats i deras "tipsa och vinn" tävling! En glad överraskning så här inför helgen!

torsdag, mars 06, 2008

Lotta Djossou



Jag måste slå ett slag för Lotta och hennes underbara smycken. Hon är en gammal vän till min bror och när jag hade butik så sålde jag lite av hennes produkter. http://www.lottadjossou.se/

tisdag, mars 04, 2008

Dagens middag

Jag hittade rimmat fläsk i affären till bra pris, ett helt kilo färdigskivat broskfritt fläsk för 39,90. Idag fick en del av det bli middag tillsammans med löksås och potatis. I många år har jag nästan våndats inför att steka fläsket eftersom det spottar och fräser rejält. Men så fick jag tipset att steka det i ugnen och när jag hade gjort det första gången så undrade jag varför jag inte provat det tidigare. Oslagbart enkelt! Steker man fläsk till många kan man köra det i ugnen i omgångar!
Jag vet att det inte är någon fettsnål mat, men ta en extra promenad och så kan du gynna ditt samvete med att det inte slinker ner i magen varje dag!

måndag, mars 03, 2008

Outside my window

Här har det snöat hela eftermiddagen och kvällen. Jag som längtar och hoppas på att våren ska komma!

Amerikanska Chokladmuffins


Stora härliga muffins, ett bakverk som går relativt fort att göra. Ute faller snö blandat regn, Sveriges väder slutar aldrig att förvåna en!



8 stora muffins (eller 12-15 mindre)

4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker (jag använde vaniljarom)
½ tsk salt
2 dl socker
1 dl kakao
100 gr grovhackad mörk choklad
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl rapsolja

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser väl i en skål. Vispa samman ägg, mjölk och olja i en annan skål så att det blandar sej väl. Rör ner äggvispet i mjölblandningen och rör till en slät smet. Rör inte för länge - då blir smeten seg. Fördela smeten i stora muffinsformar eller i smord muffinsplåt. Fyll formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter.
Njut tillsammans med en kopp kaffe, te, saft eller mjölk!

söndag, mars 02, 2008

Wallander



Ikväll tittar vi på Wallander. Hög mysfaktor är alla värmeljus som jag gärna tänder under mörka kalla kvällar. Vad gör du ikväll ? Sov så gott när du ska!

Söndagens långkok

Kalops tillhör onekligen en av mina favoriter. Finns det något mysigare i matväg än att känna dofterna från en långkokande gryta sprida sej ? Jag gjorde i ordning kalopsen igår kväll och satte den på spisen imorse. Långsamt har den kokat i 3-4 timmar. Köttet är så mört att man kan dela det med sked. Jag vet att jag ofta pratar om vardagslyx, men för mej känns det lyxigt att ta mej tiden att göra långkok. Jag använder ingen grädde i såsen vilket gör rätten rätt så mager. Jag är osäker på om det är morötterna som skiljer kalops från skånsk kalops ? Det finns väl ingen som kokar kalops utan morötter ? Rödbetorna hoppar vi över! Ska man laga kalops kan man lika gärna göra dubbel sats. Det finns ju inget godare än att komma hem på kvällskvisten, lite frusen. Värma kalops och bara njuta!

1,5 kg kött (högrev, grytbitar etc.)
2 gula lökar
1 kg morötter
15 kryddpepparkorn
3 lagerblad
2 kalvbuljongtärningar
Smör (att bryna köttet i)
1-2 liter vatten (man får spä allt eftersom)

Dela köttet i jämnstora bitar och bryn det hastigt i omgångar i en gjutjärnsgryta (eller ta vad du har). När allt köttet är brynt så lägger du tillbaka det i grytan, lägger i dom slantade morötterna, dom klyftade lökarna, buljongen, kryddorna och vattnet. Koka upp för att sedan sänka värmen och låt småputtra tills köttet är så mört att det trillar sönder. Servera med potatis och rödbetor!