torsdag, juli 31, 2008

SKYNDA & FYNDA!

En av fördelarna med att bo mitt i stan är att man lätt kan slinka in i en affär och shoppa lite. Extra roligt är det så här i REA tider! Idag var jag och mamma på Hemtex och fyndade massvis. Många av sakerna vi köpte var 70% rabatt på. Med hem fick det följa fyra badlakan, fyra toalett handdukar, en gosig badrumsmatta, överkast till sängen och en filt. Allting till det facila priset av 800 kr! Kvalitén på handdukarna är sån man bara drömmer om och badrumsmattan kom från Sir Henry. Härligt att värma fötterna på när hösten kommer på besök och det blir kallt och ruggigt ute! Mitt tips är att hålla ögonen öppna så här i REA tider! Man vet aldrig vad man kommer över och det är det som är tjusningen!

torsdag, juli 24, 2008

Pepparrotssås



Igår hade vi trevligt besök ifrån Canada utav min bror, svägerska och deras två barn. Den yngsta hade jag inte träffat ännu, men en riktig liten sötsak som var lite svår att charma!Storebror kom tyvärr inte med på bild den här gången men jag tror han har varit på besök i bloggen tidigare. Vi bjöd på ugnsstekt lax, nypotatis och lite olika såser. En romsås och en pepparrotssås och barnen fick hollandaisesås.

Pepparrotssåsen var ny för mej men god. Jag blandade 4 dl creme fraiche med pepparrot på tub (börja med liten mängd och smaka dej fram), flingsalt och citronpeppar. Sen lät jag det stå och dra en stund i kylen. Till efterrätt hade vi passionsfrukttårta som var väldigt uppskattad!


Ella är kanske en blivande matbloggerska?

fredag, juli 11, 2008

Karnevalsyra!!

Det råder verkligen karnevalsyra här i stan, något som dom flesta Landskronabor ser fram emot och stan lever verkligen upp! I dagarna tre yr det matos och karusellerna på tivolit går på högvarv. På scenen blandas större och mindre kända artister. För ett litet tag sen gick Cornelia med i en sambagrupp vars mål var att dansa i karnevalståget som går av stapeln nu på lördag. All heder till tjejerna som verkligen kämpar på och för deras otroligt duktiga danslärare som vunnit SM i salsa! Igår var det dags att fotas och filmas för tidningen och deras webb-tv. Det blev en del dans på stan innan dom gick vidare ner på city gross för att dansa där. Som sista anhalt tog vi bussen till en dagcentral där dom dansade för dom lunchande äldre människorna. Här tar du dej vidare för att se klippet på webb-tv!

Nu under sommaren kommer jag av rätt så naturliga skäl inte att hinna blogga lika mycket. Varför sitta inne när det finns så mycket härligt där ute som man längtat efter hela hösten och vintern? Vi får se när jag har tid att blogga nästa gång, men helt frånvarande kommer jag inte vara. Det lovar jag!

onsdag, juli 02, 2008

Sommar!


Jordgubbar, mjölk och socker. Det smakar sommar när smakerna gifter sej med varandra i munnen. Efter en dag vid ett poolområde här i stan så var det här underbart gott som dessert efter maten. Lagom så här en vardag mitt i veckan. Imorgon är en undantags dag då Cornelia ska på fritids och jag ska åka stekhet buss/tåg. Men nej jag ska inte klaga nu när sommaren äntligen har kommit tillbaka!

tisdag, juli 01, 2008

Lasagne

Det var otroligt länge sen vi åt lasagne, just för att det bara varit jag som velat äta det. Igår tog mitt sug överhand och lasagne var det som serverades till middag. Jag hörde inga protester, det slank ner både en och två portioner.
Köttfärsen gjordes på gul lök, oxfärs, mutti tomater, Bongs Italy fond (gör underverk med en köttfärssås), rikligt med kryddor, Heinz ketchup och en nypa socker.
Bechamelsåsen gjorde jag på smör, mjöl, mjölk, ost, salt, peppar och en gnutta riven muskotnöt.
När lasagnen står i ugnen kan man plocka undan disken, duka och göra en god sallad!