fredag, oktober 24, 2008

När tiden inte räcker till


Bloggen har fått stå åt sidan lite oförtjänt mycket ett bra tag nu. Cornelia har aktiviteter 5 gånger i veckan och dom dagarna måste allting följa ett visst schema för att vi ska hinna med läxor, simning, middag osv. Ibland när vi har ätit middag så kommer jag på mej själv att tänka tanken att jag faktiskt kunde ha fotograferat maten för att blogga om den. Men oftast handlar det om ren tidsbrist.
Jag hoppas det kommer lugna ner sej lite och om inte annat så har vi en underbar jul att se fram emot och god mat att blogga om!
Jag är ute efter ett middagstips för släkten till min födelsedag. Jag hade tänkt göra huvudrätten på oxfilé och ett måste är att det ska kunna gå att förbereda. Jag vill gärna ha tips på en god liten förrätt och en tårta som passar både för vuxna och barn. Varje år står det en konditori beställd prinsesstårta på bordet men det får vi väl ta och ändra på nu!

söndag, oktober 12, 2008

Vinnaren...

...är ERIKA! Grattis till dej!
Jag har tyvärr varken din bloggadress eller email så jag hoppas att du själv ser det här och hör av dej till mej med din adress så att vi kan skicka vinsten! Maila mej på sara_sweden@hotmail.com !

Stort tack till er alla som ville vara med och tävla, håll utkik efter fler tävlingar här på bloggen längre fram!

Tävlingen är avslutad!


Nu är tävlingen avslutad, Jessica lämnade den 50:e och sista kommentaren. Vinnaren utses senare ikväll! (Det går alltså inte att vara med och tävla längre)

Jag vill ge ännu fler chansen att vara med och tävla så vi kör på tills vi är uppe i 50 kommentarer, det klarar vi! Det är inte svårt att vara med, har du ingen blogg så är det bara att lämna en kommentar om att du vill vara med och tävla. Om du har blogg men inte vet hur man länkar så går det bra att vara med ändå, bara lämna en kommentar! (Längst ner i inlägget står det t ex. "34 kommentarer", klicka här!)

Du har nu chansen att vinna ett Mixpaket från Aromia, innehållande 7 stycken kryddpåsar:

1 st Gratängkrydda med cheddar 40 g
1 st Grill Vitlök & Ört 50 g
1 st Kebabkrydda 40 g
1 st Kycklingkrydda 40 g
1 st Pizzakrydda 40 g
1 st Tacomix 35 g
1 st Tzatziki 40 g

För att kunna medverka i tävlingen vill jag att du i ett nytt inlägg länkar från din blogg till Aromias hemsida (http://www.aromia.se/) och även till min blogg Cum Grano Salis (http://www.medennypasalt.blogspot.com/), där du talar om att du är med och tävlar och att du besöker våra hemsidor! Har du ingen egen blogg och vill vara med och tävla så går det självklart lika bra. Man får bara en liten bonus i form av en extra röst om man länkar från sin blogg!

Vinnaren publiceras här i bloggen så det är viktigt att du själv tittar in med jämna mellanrum och ser om det är just du som har vunnit!

måndag, oktober 06, 2008

Cornelias mellanmål i glas

Efter skolan idag ville Cornelia fixa till sitt eget mellanmål, stora tjejen! =)
Hon varvade banan med kiwi i ett glas och på toppen hällde hon laktosfri vaniljyoghurt som blandade sej fint med frukten. Hon toppade med att strössla över lite Rice Krispies! Hur gott som helst och något barnen kan göra på egen hand, självklart inte med den vassaste kniven i köket.

1 portion

1 skivad banan
2 skivade gula kiwi
1 dl vaniljyoghurt
1 näve rice krispies

Varva frukten i ett glas och häll över yoghurten, toppa med rice krispies!

Glöm inte bort att tävla här, ju fler ni är desto fortare kan jag lotta ut en vinnare!

fredag, oktober 03, 2008

Ananaspaj

Hela vår helg är uppbokad i form av tävling och träningar för Cornelias del och jag vet hur knapp tiden blir och hur man önskar att maten stod framdukad när man kommer hem på kvällen. Så jag har förekommit mej själv genom att göra en rejäl gryta med kalops, som även fått vara dagens middag.
Jag var sugen på att baka och har funderat många gånger på att baka den här ananaspajen. Det gick förvånansvärt fort att göra den, och en bit in på kvällen så var det dags för provsmakning. Den var god och lite annorlunda men den hamnar inte bland mina favoriter. Jag saknade friskhet i smaken så nästa gång tänker jag pressa i lite citron i fyllningen.

Pajdeg:
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl crème fraiche
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
400 gram krossad ananas (ungefär 2 små burkar)

Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen. Låt ananasen rinna av ordentligt i en finmaskig sil. Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg, blanda sist i ananasen.
Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugn 200°C 20-30 minuter. Låt pajen svalna och servera den som den är eller förslagsvis med en klick lättvispad grädde eller en kula vaniljglass!

Snöbollar

Att hösten är här är det nog ingen som har gått miste om. Det är riktigt kallt på mornarna när jag och Cornelia cyklar till skolan. Man kurar ihop sej i hopp om att frysa mindre och drömmer längtansfullt om den varma sängen som man så tappert lämnade för ett tag sen. På kvällarna här hemma tänder vi många värmeljus och jag minns att vi i fjol sprang till affären på löpande band för att köpa nya. Jag är tokig i ljus och ljusstakar och en av favoriterna är Snöbollen från Kosta Boda. En svensk klassiker som verkligen sprider ett underbart ljus under mörka höst & vinterkvällar! Hur gör du för att lysa upp tillvaron lite extra nu när det är kallt och ruggigt ute?

Tyvärr så har bloggen fått lida oförtjänt mycket i form av tidsbrist. Jag har både bilder och recept att publicera men tiden räcker inte riktigt till. Men jag hoppas att det lugnar ner sej lite framöver! Ha en riktigt skön och trevlig helg, glöm inte att tävla här!