onsdag, maj 26, 2010

Kyckling Paneng


Kyckling Paneng är en väldigt smidig och enkel rätt som du slänger ihop i ett nafs. Jag använde mej av Santa Marias kryddmix, men jag vet att Mrs Cheng har färdig Paneng grytbas. Den har jag inte provat,  kanske jag gör nästa gång! Blancherade sockerärtor var urgott att ha till. Snabbare än så här går det nästan inte att svänga ihop en middag!

Olja till stekning
2-3 kycklingfiléer i tunna skivor
1 påse Paneng kryddmix (Santa Maria)
1 burk cocosmjölk

Bryn kycklingen i oljan tills den fått fin färg, häll över kryddmixen och tillsätt cocosmjölken, rör om och låt det sjuda i ungefär 3 minuter. Servera med ris och sockerärtor!

tisdag, maj 25, 2010

Spagetti med kasslersås


Idag blev det lite kylskåpsrensning här hemma, det fiffiga med pastasåser är ju att man kan stoppa i nästan vad som helst. I den här blev det kassler, lök, vitlök, grädde, tomatpuré och kryddor. Enkelt och gott!
Jag var superduperhungrig när jag skulle fota så bilden blev tyvärr lite suddig, det får ni ha överseende med!

200 gram kassler
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 dl matlagningsgrädde
3 msk tomatpuré
Salt (bara en gnutta, kasslern är ju salt i sej) och pepparmix
Knorrs Kött & Grillkrydda
Persilja till servering

Tärna kasslern och löken och bryn det i en klick smör. Häll i tomatpurén och låt den fräsa med lite (för att få lite rundare smak). Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Häll på grädden och låt sjuda några minuter. Servera med nykokt spagetti och en god sallad, strö över lite hackad persilja strax innan servering!

söndag, maj 23, 2010

Daimtårta



Oj, det var verkligen längesen jag bloggade senast! Nu har värmen börjat komma och då blir jag automatiskt lite mer människa igen. Även om vintern också har sin charm så blir jag bara så otroligt trött.
Hur som helst, vi har haft besök från Stockholm och då passade jag på att svänga ihop en tårta. Första gången jag gjorde den, men den är otroligt enkel och väldigt god. Nästan godare dagen efter. Vad blir inte godare om det får stå till sej en dag?

Det här behöver du för att göra tårtan:

2 ägg
2 dl socker
100 g mald sötmandel
1 tsk bakpulver

2 st dubbeldaim
2 dl vispgrädde

Vispa ägg och socker pösigt. Vispa sedan i mandeln och bakpulvret. Häll i smeten i en smord och bröad form (med löstagbar kant). Grädda i 175 grader i cirka 30 minuter.

Krossa ena dubbeldaimet och strö över kakan precis när den kommit ut ur ugnen. Låt kallna. Vispa grädden och bre den över kakan, dekorera med det andra dubbeldaimet, även det hackat i bitar.