Igår när det var väldigt varmt och kvavt så passade en traditionell Ceasarsallad bra till middag. Jag hoppade över baconet eftersom det bara är jag som äter det, men du kan förstås lägga till det. Istället la jag till lite cocktail tomater för extra fräschör.
4 kycklingfiléer ca 600 g
salt och svartpeppar
Ceasarsallad
2 huvuden romansallad i bitar
Krutonger : 2 skivor vitt bröd / Baguette
½ ask halverade cocktailtomater
Dressing
1 riven vitlöksklyfta
1 äggula
Saften av en ½ citron
3 sardeller
1 dl Olivolja
½ dl färskriven parmesan
Salt och peppar
Dela kycklingen i bitar, salta och peppra rikligt och stek dom gyllenbruna och färdiga i en stekpanna. Dela brödet i tärningar och rosta dom som brödkrutonger på spisen eller i ugnen tillsammans med olivolja, salt och peppar.
Blanda äggulan med dom hackade sardellerna, tillsätt olivolja och fortsätt röra. Lägg sen till dom andra ingredienserna och om du känner att det inte blandats ordentligt så kör lite med en stavmixer.
Lägg upp salladen på olika tallrikar eller om du vill ha allting i en stor skål, blanda ner kycklingen, tomaterna, krutongerna och dressingen. Blanda väl och ät med detsamma !!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar