Häromdagen åt vi kycklingfiléer som jag panerade med halloumi ost. Paneringen är rätt så kladdig och jag trodde inte att den skulle fästa alls bra, men det var helt över mina förväntningar och gott, ett trevligt lite annorlunda alternativ.
4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer på vardera ca 120 g
100 g riven Fontana Halloumi
2 ägg
2 msk vetemjöl
1 msk ströbröd
salt och peppar
Rör samman vetemjöl, ströbröd, den rivna osten och ägg i en skål och krydda med salt och peppar. Panera kycklingfiléerna och stek dem till dess att de fått en gyllenbrun färg och flytta sedan över dem till ugnen i 10 minuter i 180 grader.
4 kommentarer:
Intressant kombination. Synd att jag inte läste det här igår när vi åt kyckling.
Christina, jag hoppas du får chansen att prova dom någon annan gång. Det var väldigt gott och lite annorlunda :)
titta där ja.. vet minsann vem som tipsade... =)
Nesh: den som tipsade... det måste varit fontanas hemsida!
Skicka en kommentar