En härlig kycklinggryta med smak av Asien. Cocosmjölk, chili, fisksås, mango chutney och curry fick tillsammans med kycklingfilé, bambuskott och färska champinjoner utgöra grunden.
4-6 personer:
4 kycklingfiléer
2 burkar cocosmjölk (jag använde light)
7-10 färska skivade champinjoner
En burk strimlade bambuskott (Mrs Cheng)
1 röd finhackad chili utan kärnor och innerväggar
2 msk mango chutney
1 cm riven ingefära
1 msk fisksås
2 msk curry
1 tsk harissa
Olivolja till stekning
Skär kycklingfiléen i grova bitar, stek den på rätt så hög värme i olivolja. Tillsätt chmapinjonerna, bambuskotten och den finhackade chilin. Fortsätt att bryna och krydda med curry, harissa, ingefära, mango chutney och fisksås. Låt smakerna blanda sej med kycklingen och grönsakerna. Skaka om cocosmjölken och häll i den, låt grytan få småputtra 10-15 minuter. Om det behövs så kan du reda såsen med lite mjöl och vatten. Servera med jasminris!
4 kommentarer:
Härligt och användbart recept, tackar tackar!!!!
Kramizzzz
Roligt att höra, hoppas det kommer till användning!
Vilken trevlig blogg du har! Kycklingreceptet låter jättesmarrigt.
Lisa, vad glad jag blir! TACK!!! :)
Skicka en kommentar