En annorlunda och kryddstark köttfärssås, perfekt att fylla matlådan med. Jag kryddade på måfå och drygade ut köttfärssåsen med bl a grovrivna morötter från middagen. Jag skriver inga mängder för kryddorna, du väljer själv vilken styrka du vill ha på såsen.
Du behöver:
Ett paket kycklingfärs (350 gram)
½ hackad gul lök
1 dl grovrivna morötter
4 färska champinjoner
Lite salsasås (mild)
½ burk krossade tomater
En liten skvätt av Bongs Italy fond
Olivolja
Vatten
Ketchup
En nypa socker
Salt, svartpeppar, curry, ingefära, kanel, spiskummin och harissa
Fräs löken i olivolja, utan att den tar färg. Blanda ner färsen och bryn den. Tillsätt champinjonerna och morötterna. Krydda färsen och blanda ner salsan, krossade tomaterna, fonden, ketchup, lite vatten och socker. Låt puttra en stund så att såsen kokar ihop och blir lite mustig. Smaka av och justera såsen med mer kryddor om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar