måndag, mars 03, 2008

Amerikanska Chokladmuffins


Stora härliga muffins, ett bakverk som går relativt fort att göra. Ute faller snö blandat regn, Sveriges väder slutar aldrig att förvåna en!



8 stora muffins (eller 12-15 mindre)

4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker (jag använde vaniljarom)
½ tsk salt
2 dl socker
1 dl kakao
100 gr grovhackad mörk choklad
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl rapsolja

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser väl i en skål. Vispa samman ägg, mjölk och olja i en annan skål så att det blandar sej väl. Rör ner äggvispet i mjölblandningen och rör till en slät smet. Rör inte för länge - då blir smeten seg. Fördela smeten i stora muffinsformar eller i smord muffinsplåt. Fyll formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter.
Njut tillsammans med en kopp kaffe, te, saft eller mjölk!

5 kommentarer:

Eva sa...

Hej Sara! Såg att du skrivit, det värmde:-)
Ibland kliar det förfärligt i bloggfingrarna, men det är också skönt att pausa. Jag hinner läsa massor av böcker!
Hoppas du har det bra, chokladmuffinsarna låter supersmarriga.

Anonym sa...

Ohh så fina!!
Det här måste jag prova, helt klart! Jag lyckas aldrig få mina så höga & fina!

Sara sa...

Eva, jag förstår att det kliar i fingrarna emellanåt. Förhoppningsvis kan du slänga in ett inlägg till oss då och då! Skönt att höra att du har tid över för det du tycker om!

Linda, jag måste erkänna att det är första gången jag har lyckats få dom så här höga. Jag använde bara 8 stora muffins formar och fördelade all smet i dom. Så det kan du ju testa ? Lycka till!

Anonym sa...

Mmm, vad gott! både hackad choklad och kakao lät ju underbart. Så länge sedan jag åt eller bakade för den delen muffins så jag blev riktigt sugen.

Anonym sa...

Åh gud jag blir tokig!
Jag lyckas aldrig få dom så höga!
Hur gör alla människor?:)
Men tror du det skulle funka att inte hacka chokladen? Liksom ha ganska stora bitar! Det tycker jag är så himmelskt gott nämligen.