torsdag, maj 08, 2008

Fisk med kall sås

Igår gjorde jag pangasiusfiléer som jag panerade i ströbröd, cheddar krydda, mycket citronpeppar och lite flingsalt. Jag förstekte dom på låg värme i lite smör och sen fick dom gå färdigt i ugnen. Till detta gjorde jag klyftpotatis som jag hällde olivolja och strödde flingsalt på! Jag tycker att en lök och tomatsallad är kanongott till fisk, med lite balsamvinäger, flingsalt och svartpeppar.


Kall fisksås:
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
½ dl bostongurka
En nypa salt


Blanda ihop såsen och låt den stå och dra en stund så att smakerna gifter sej. Supergott till fisk! Jag tror att man fick nåt liknande till fisken när man gick i skolan men hemmagjort är ju alltid godast!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad gott med bostongurka! Var evigheter sedan jag åt det.
Hur var pangiusen? Jag åt de en gång förra året på en lunchrestaurang och tyckte ärligt talat att det smakade förjävligt så jag har inte vågat mig på att testa den igen. Men jag läser om den på bloggar då och då så jag funderar på om det bara var en engångsföretelse?

Sara sa...

Emma, bostongurka har jag ätit alldeles för lite i mina dar. Men den här såsen kommer jag ha till fisk fler gånger. Väldigt gott!

Jag har alltid upplevt pangasius som en god fisk, vit och "köttig". Jag tror att du hade otur och hoppas att du vågar testa den igen!

Anonym sa...

Jag tittar gärna in här fler gånger, det var väldigt vad gott det där såg ut=)

Hur gammalt är din barn? Son/dotter?

Du är välkommen tillbaka till mig, och gärna med lite kommentarer=)

Ha en trevlig kväll.

Anonym sa...

Jag tittar gärna in här fler gånger, det var väldigt vad gott det där såg ut=)

Hur gammalt är din barn? Son/dotter?

Du är välkommen tillbaka till mig, och gärna med lite kommentarer=)

Ha en trevlig kväll.

Anonym sa...

å va gott måste ja laga=)länge sen.ha en bra kväll=)

Sara sa...

Det gör du rätt i Ella. Ha en bra kväll du också! :)