- Såpa, såklart!
Alla pratar om ekologisk mat - nu kan du städa ekologiskt också. Fyll en sprayflaska med såpvatten istället för rengöringsmedel och gör köksbänkarna naturligt rena. - Sprickfri glasyr
Rör ner en tesked flytande margarin i florsockerglasyren. Margarinet hindrar inte glasyren från att stelna, men gör att kakan kan skäras i bitar utan att glasyren spricker. - Så spenat smart!
Du som själv odlar spenat - gör så här om du vill skörda under en längre tid: Plocka av en hel rad i taget och så på nytt direkt i den raden. Då har du spenat under en lång tid och utnyttjar trädgården rationellt. - Håll potatisen hel!
För att undvika att potatisen kokar sönder kan man tillsätta en tesked potatismjöl i vattnet. - Kärnfri frukt
När du kärnar ur en melon kan du ta glasskopan till hjälp. Då försvinner kärnorna snabbt och enkelt. - Lägg locket på!
Locken till bakpulver- och vaniljsockerburkarna blir perfekta lock till öl- och läskburkar om locket vänds upp och ner. - Krispig yta med cornflakes
Cornflakes är utmärkt att bröa bakformen med när man t ex bakar en sockerkaka. Ta en deciliter cornflakes och stöt dom lite i en mortel. Sockerkakan får en jättegod och krispig yta!
måndag, maj 26, 2008
Supertipset
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Locket till läsk/öl var smart! Det borde vara bra till sommaren.
Du är så klok! Ska spara dessa - allihop. Glasyren var klurig - det visste jag inte. Vår-kram!
Skicka en kommentar