fredag, oktober 03, 2008

Ananaspaj

Hela vår helg är uppbokad i form av tävling och träningar för Cornelias del och jag vet hur knapp tiden blir och hur man önskar att maten stod framdukad när man kommer hem på kvällen. Så jag har förekommit mej själv genom att göra en rejäl gryta med kalops, som även fått vara dagens middag.
Jag var sugen på att baka och har funderat många gånger på att baka den här ananaspajen. Det gick förvånansvärt fort att göra den, och en bit in på kvällen så var det dags för provsmakning. Den var god och lite annorlunda men den hamnar inte bland mina favoriter. Jag saknade friskhet i smaken så nästa gång tänker jag pressa i lite citron i fyllningen.

Pajdeg:
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl crème fraiche
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
400 gram krossad ananas (ungefär 2 små burkar)

Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen. Låt ananasen rinna av ordentligt i en finmaskig sil. Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg, blanda sist i ananasen.
Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugn 200°C 20-30 minuter. Låt pajen svalna och servera den som den är eller förslagsvis med en klick lättvispad grädde eller en kula vaniljglass!

6 kommentarer:

Linda sa...

Tack så mycket=)

Ha en trevlig lördag.

Förresten, vem vann tävlingen=)

lina sa...

Den där pajen var min favorit för typ 10 år sedan, och vi gjorde den jämt! Gillar den fortfarande, men ibland tycker jag att det blir godare att göra den med jordgubbar istället.

Emma sa...

smart med citron. åt annanas paj hos en kompis en gång, så himla gott, måste göra en själv någon gång.

salima sa...

fan vad gott det ser ut!

Cilla sa...

Jag har fått tips om att ha i lite kokos också, typ 1,5 dl. Har inte hunnit prova ännu, men ananas och kokos är ju en god kombination! :-)

natz sa...

den pajen verkar så god! har sett receptet i både kokböcker och på matbloggar men har aldrig bakat den själv. det får blir nästa bakprojekt! :)