fredag, oktober 24, 2008

När tiden inte räcker till


Bloggen har fått stå åt sidan lite oförtjänt mycket ett bra tag nu. Cornelia har aktiviteter 5 gånger i veckan och dom dagarna måste allting följa ett visst schema för att vi ska hinna med läxor, simning, middag osv. Ibland när vi har ätit middag så kommer jag på mej själv att tänka tanken att jag faktiskt kunde ha fotograferat maten för att blogga om den. Men oftast handlar det om ren tidsbrist.
Jag hoppas det kommer lugna ner sej lite och om inte annat så har vi en underbar jul att se fram emot och god mat att blogga om!
Jag är ute efter ett middagstips för släkten till min födelsedag. Jag hade tänkt göra huvudrätten på oxfilé och ett måste är att det ska kunna gå att förbereda. Jag vill gärna ha tips på en god liten förrätt och en tårta som passar både för vuxna och barn. Varje år står det en konditori beställd prinsesstårta på bordet men det får vi väl ta och ändra på nu!

12 kommentarer:

Emma sa...

Förrätt: kanske soppa, du skulle kunna göra små "shots"

eller rullar med räkröra (blanda räkor, creme fraiche, röd rom, rödlök och dill, rulla in i tunnbröd med plastfolie runtom, in i kyl så att det stelnar lite någon timme, sedan bara skära och njuta)

KarinW sa...

Jag ska komma med några förslag sara men nu är det sova för mig Zzzz! Jag skulle aldrig haft tid med någon blogg när barnen var små så jag förstår dig verkligen.
Kram Karin

Sara. sa...

hej allt bra? kolla gärna in min blogg och lämna gärna en kommentar:)

fin blogg förresten:)

Anonym sa...

Det där med tiden att räcka till känner jag igen! Men ha inget dåligt samvete, ta bloggpaus när det behövs och ta det med ro! Du finns ju här och jag tror ingen glömmer bort din blogg! Vi ser fram emot jul, då ska det stökas, bakas, fejjas och lagas! Må så gott & ta hand om dig!

Fredrik A. Renström sa...

Börjar du tänka på julen redan?

Vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra själv. Barnen är bortresta med sin mamma...

Ha en skön söndag! :-)

Sara sa...

Emma, det var inte alls något dumt förslag! Tusen tack för tipset!

Karinw, ja kom gärna lite med några förslag är du snäll!

Sara, jag ska försöka hinna med att titta in till dej!

Kryddburken, du har helt rätt. Jag ska ta det med lugn och ro! Sen får vi väl se hur det går med bloggen och hur mycket tid det kommer finnas kvar till den!

Fredrik, jag älskar julen! När börjar du tänka på den?:)

Fridas kök sa...

Vill du ha tips på oxfilé så kan du kolla in min blogg. Jag la till ett recept med oxfilé där bara för någon dag sen. Den är marinerad i whiskey och är den godaste oxfilé jag ätit i hela mitt liv! :-) Dock smakar det inte whiskey så barn borde också kunna äta den. Det går att förbereda och själva tillagningen går jättefort!
Annars har jag ett recept på kall örtmarinerad ox-, fläsk- eller kyckling. Det receptet finns dock inte på bloggen. :-)

annamaria sa...

Hej Sara! Du är lika upptagen och ickebloggande som mig. Hoppas allt är okej och hoppas att du njuter av julen som du här har skrivit. Kram från mig och god jul!!

curlingmormor sa...

Tack för din goa kommentar hos mig.
Hoppas nu att du får en härlig jul och att ni får må bra!!!!
Kramizzzzzz

Linda sa...

Men hej det var länge sedan. Jag tänkte på dig för ett tag sen men kom inte ihåg din bloggadress emn nu har jag lagt till den i mina bokmärken=)

KarinW sa...

Jag önskar dig en riktigt God Jul Sara!
Kram Karin

Anonym sa...

Sara, vill passa på att önska dig ett Gott Nytt år.
Ta hand om dig och de dina. Blogga bara när du verkligen känner för det.