söndag, november 29, 2009

Couscous på grön kvistIbland har man dagar när tiden inte räcker till men äta måste vi ju, visst? Jag fick tipset om den här rätten från en kompis. Perfekt nödmat när tid och ork tryter!
Välj några goda fina ärtor. Jag brukar ta Findus finaste. Supergoda! Tänk på att krydda ganska rejält eftersom couscousen i sej inte smakar någonting alls. Det blir gott att bryta av dom söta ärtorna med lite hetta! Ta dom kryddor du har hemma. Jag kokar ärtorna i couscous vattnet, hur enkelt som helst!

1 portion couscous
1 dl gröna ärtor
Persilja
Limejuice
Smör
Salt, pepparmix, libanesisk krydda och lite harissa

Följ anvisningen på couscous paketet och mät upp den mängd vatten som anges. Häll ärtorna i vattnet och salta lite. När vattnet har kokat upp följer du än en gång anvisningarna. Dra kastrullen från värmen, häll i couscousen och lägg på ett lock. Låt stå 3-5 minuter. Fluffa till couscousen med en gaffel och ha i en klick smör. Salta, krydda rejält och pressa över en skvätt limejuice. Smaka av och strö över lite finhackad persilja!

4 kommentarer:

Nesh sa...

Ser jättegott ut jämfört med dom jag gör. Fast, du kan ju sånt bättre...

Hallon & Blåbär sa...

Enkelt brukar ju smaka alldeles fantastiskt.

Ha en bra kväll!

Karin sa...

Hej, fin blogg!
Du har väl inte missat Bagerskans julkalender?
Fylld med recept, tävlingar och julpyssel...!

www.bagerskan.se

Kram Karin

KarinW sa...

Hej Sara vad längesen jag tittade in till dig! Hoppas allt är bra med dig och visst har ni rejäl vinter ni också? Gott med couscous men det har blivit mest bulgur i mitt grynförråd.
Ha det fint/kram Karin