onsdag, maj 30, 2007

Räksallad Med Halloumi


Även ikväll gick i salladens tecken, den här blev egenkomponerad och jag tog vad jag hade hemma. Efter att varit hemma med en sjuk dotter hela dagen så hade jag varken ork eller motivation till att stå vid spisen.
Jag har varken mått eller mängd till receptet för jag tog lite på måfå. Kokade pasta, tärnade grönsaker (tomat, paprika, sallad, oliver och lök) och givetvis hade jag i räkor. Hade lite fetaost över så den fick göra sällskap i salladen.
Dressingen bestod av olivolja, saft från en citron, flingsalt och nymalen svartpeppar.
Sen skivade jag halloumin och stekte den på medelhög värme i olivolja och kryddade med lite flingsalt och svartpeppar och när osten var färdig så pressade jag lite citronsaft över den. Till detta åt vi en vitlöks aioli och ett gott bröd.
Det här var första gången som vi provade på halloumi osten och jag måste säga att smaken var över alla förväntningar, jag hade lite svårt för den gummi aktiga konsistensen i början, men smaken var så till sin fördel att jag valde att blunda för detta. Det här är en ost som jag definitivt kommer att prova på igen. Har ett recept som jag skulle vilja prova, men det får jag blogga om vid ett annat tillfälle.

2 kommentarer:

natz sa...

kul att du upptäckt halloumin, det är verkligen supergott! ett tips är att panera den i mjöl så får du en lite krispigare yta. :)

Sara sa...

Natz, det ska jag prova nästa gång. Tack för tipset !!