fredag, augusti 03, 2007

Konsten att festa till det

Hela den här veckan har gått i en rasande fart och jag har hängt som en vante i vinden. I måndags åt jag och Cornelia kräftor innan min mamma kom och hämtade henne. Jag hade gått och sett fram emot det här och varit sugen på kräftor hela helgen. Jag hann inte mer än lägga upp kräftorna och värma vitlöksbrödet, sätta oss till bords och sätta tänderna i den första kräftan. En smaklös unken upplevelse som resluterade i att jag slängde hela högen. Cornelia for hem till mamma (där middag så klart väntade henne) och jag blev kvar med min hungriga mage. Jag snabbmarinerade några fjärilskotletter som jag stekte och åt tillsammans med en sallad. Ingen kulinarisk nyhet, men bättre än unkna kräftor. Vet i tusan om jag kommer köpa fler i år.

Idag har Cornelia så äntligen kommit hem och vi har ätit tacos och en efterrätt som är god om man är sju år (eller om man heter Sara), chokladpudding och vispgrädde. Vi har till viss mån fått äta det väldigt begränsat då båda två är laktos intoleranta och den grädden som har funnits att tillstå inte har varit i min smak. Men så har skånemejerier kommit med laktosfri vispgrädde som smakar precis som den vanliga, så vi var tvungna att prova. Cornelia bad mej blogga om det för att visa hur gott det är även om det är laktosfritt.4 kommentarer:

curlingmormor sa...

Men så gott det ser ut med chokladpudding i glaset och en gräddklick på, vad roligt med den där laktosfria grädden, den måste jag prova. Har ju ett barnbarn som inte riktigt fixar vanlig mjölk, hon är inte uttalat allergisk men hon mår bättre av den andra mjölken.
Hoppas att du gick tillbaka med kräftkartongen och klagade, tänk vad trist om du hade haft gäster!!!!!!
Kramizzzzzz

Sara sa...

Curlingmormor, ja tänk det är lika gott som det ser ut. Jag hoppas du får tag i grädden :)

Det slog mej inte förrän du skrev det att jag givetvis skulle gått tillbaka med paketet, dum som man är så är man lätt efterklok. Nu är det över en vecka sen och ligger väl sen länge på soptippen, men jag ska ha det i åtanke nästa gång ! Vad roligt att du kikade förbi :)

Wendla sa...

Vilken fin och inspirerande blogg ni har! :0)
Det är alltså hit jag ska vända mig när idétorkan har slagit till!

Sara sa...

Wendla, TACK för dom värmande orden. Roligt att du gillar vår blogg, du är så välkommen tillbaka :)