måndag, augusti 27, 2007

Laxbiffar med bönsallad och kall sås



Vi hade lite laxfilé över i frysen sen Khaled jobbade i Norge så jag bestämde mej för att göra fiskbiffar av dom idag. Receptet är lite på måfå och lite från "Kärlek, Timjan och Oliver". Jag körde lax i matberedaren tillsammans med 1 röd urkärnad chili, 2 salladslökar, ½ schalottenlök, ½ morot, 2 msk fisksås, 1 tsk salt och 1 rågad tesked socker. Nästa gång kommer jag att skära grönsakerna i mindre bitar för laxen blir färs väldigt mycket fortare än grönsakerna hinns med att hackas. Jag stekte biffarna i smör och olivolja på medel värme.

Bönsalladen gjorde jag på Borlotti bönor, finhackad mango, finhackad chili (urkärnad), salladslök, fetaost, svarta oliver och avocado. Dressingen gjorde jag på olivolja, risvinäger, salt och lite citronpeppar.

Såsen är gjord på gräddfil, finhackad schalottenlök, mosad fetaost, lite körvel (för den gröna färgens skull) och svartpeppar. Den passade tämligen bra ihop med maten men jag tyckte att någonting saknades så nästa gång kommer jag att göra något annat.

Vi serverade ris till om det var så att någon skulle vilja utöka maten lite.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh kom att tänka på att jag igår fick en burk hawaianskt rött salt. Måste vara ditt bloggnamn.... :-)

Sara sa...

Det saltet låter otroligt spännande, har du hunnit testa det än ? Väldigt nyfiken på hur det smakar !