fredag, april 18, 2008

Nigellas Marängswiss

Jag tror att många med mej följer Nigella Express på vardagarna, klockan 19.30 på TV4. Det hon lagar ser gott ut men jag kan inte minnas att något frestade mej så som marängswissen hon gjorde igår. Kan inte heller erinra mej om att jag någonsin lagat det hon har åstadkommit i tv. För att återgå till marängswissen, jag tänkte på den hela kvällen igår och större delen av dagen idag. Jag hämtade verkligen kraft (är lite småsjuk) för att gå och köpa jordgubbar. Eftersom sambon är av utländsk härkomst så är det ibland lättast att göra inköpen själv, om man vill att det ska bli helt rätt. Han svischar gärna förbi varorna och tror att dom är slut om personalen har ändrat om på hyllorna. Petmaja som jag är, så vill jag ju att det ska bli rätt. Marängerna hade jag redan hemma. Jag och Cornelia slängde ihop en sats samma dag som Kenwooden kom. Och sen dess har dom bara legat och väntat på att bli uppätna. Det här var alltså ett ypperligt tillfälle! Nu var det bara att hålla tummarna för att jordgubbarna inte var ljusrosa. Jag blev inte besviken. Stora mörkröda jordgubbar blottade mej för sitt öga, det gjorde priset också.


Till oss tre så vispade jag 2,5 dl vispgrädde, krossade 3-4 stora maränger (vill du har det ännu sötare så ökar du bara mängden), 500 gram jordgubbar skurna i små bitar. Jag hoppade över granatäpplejuicen som Nigella hällde över sina gubbar, hade ingen hemma och tyckte det var onödigt att köpa. Jag blandade dom krossade marängerna med grädden och 3/4 delar av jordgubbarna. La upp dom i ett snyggt glas och toppade med resten av jordgubbarna.


Resultatet? Fantastiskt! Rena, enkla smaker. En dessert som du krafsar ihop i ett nafs!

8 kommentarer:

emma sa...

Åh, gud vad gott! Väldigt somrig efterrätt. Jag har tyvärr missat många nigella i veckan, lite dålig tid för mig men jag ska försöka se mer nästa vecka. Jag har förresten fått tag i en burk harissa! :) Ska skriva om det på bloggen senare, tack för tipset.

Sara sa...

Emma, det var verkligen lika gott som det ser ut! Ett måste i sommar:)

Vad roligt att du fick tag i harissa, har du provat på det ännu? Själv är jag nästintill beroende!

Anonym sa...

Ska göra detta till min fru ikväll! Såg avsnittet och kan inte låta bli att test, ha det gott!

Christian

Sara sa...

Christian, det tycker jag du gör helt rätt i! =)

annamaria sa...

JISSES VAD GOTT! Skönt och se dig blogga igen!! Stor kram!

Sara sa...

Roligt att du också är tillbaka Annamaria! :) (Jo, det var gudomligt gott)

Znogge sa...

Det där lät vansinnigt gott och samtidigt så enkelt! Kan jag mycket väl tänka mig att prova. Själv gör jag gärna frukt i ugnen med vit choklad på och serverar sedan med gräddglass. Enkelt och gott det med!

Sara sa...

Znogge, nu blir jag nästan tjatig (se ovan) men det var himmelskt gott! Så fort jordgubbarna blir lite billigare så ska vi lyxa till det med den här efterrätten igen. Gino är det du beskriver har jag för mej. Jag har ätit det någon gång och vad jag kan minnas så uppskattade jag det! Roligt att du tittade in :)