fredag, juni 27, 2008

KOLGRILL.COM

Grillen har väl aldrig varit så het som nu och många människor använder sej helt och hållet av den hela sommaren! Hos kolgrill kan du köpa kolgrillar av väldigt hög kválité. Visst är det en charm att grilla med kol, inte minst för att få glöden perfekt men också för att maten får en helt annan smak! Ingen kan väl motstå mat oset från en kolgrill? För att få reda på lite mer om företaget och vem som ligger bakom det, och om grillarna, så passade jag att ställa några frågor till Jonas och Niklas!


Vem finns bakom kolgrill.com och hur uppstod idéen med företaget? Berätta lite om er själva!

- Bakom Svensk Kolgrill står bröderna Jonas och Niklas Olsson. Niklas är en blivande ekonom och webbdesigner från Stockholm och Jonas har även han en bakgrund inom ekonomi. Vi har länge haft ett intresse för grillning och grillad mat, ett intresse vi ville fördjupa ytterligare. Till min stora förvåning fanns det inte alls mycket kvalitativ information om grillar och grillning på internet, och ännu viktigare: det fanns ingen som sysslade med att enbart sälja grillar.
Vi började diskutera hur detta kunde komma sig och hur möjligheterna att satsa på något sådant såg ut. Vi tror att denna typ av mycket nischade butiker kommer bli allt vanligare i framtiden, och anledningen att vi blev först med att sälja enbart grillar på internet var nog mer en tursam slump än något annat.

Finns ni bara på webben eller har ni någon butik som man kan besöka?

- För tillfället finns vi bara på kolgrill.com, men vi diskuterar nu möjligheterna att öppna en butik till nästa säsong!

Varför rekommenderar du mej som konsument att köpa en grill hos er?

- För att vi erbjuder ett spännande urval av kvalitétsgrillar som levereras tryggt direkt hem till din dörr!

Vad skiljer dom olika grillarna åt?

- Oj, det finns en mängd skillnader mellan de olika modellerna. Något som är viktigt för många är grillytan, hur stort gallret är helt enkelt. Ska grillen vara till familjen, eller firmafesten? Sedan har nästan varje grillmodell sina egna små finesser som gör just den extra intressant, många av Barbecooks grillar har t.ex. en funktion för att tända grillen och få igång en rejäl glöd på bara 15min! Grill Robust har ett smart konstruerat rör som ger en bra syretillförsel och kan skapa en helt otrolig kolbädd!

Vad bör jag tänka på när jag grillar? (Kolen, tändvätskan, briketterna, rökspånen etc.)

- Det finns många detaljer att tänka på för att skapa en perfekt grillning! För det första bör man kontrollera att grillen inte står på någon form av brandfarligt underlag samt att man har lite vatten i närheten ifall en gnista skulle smita ut. Sedan brukar vi rekommendera att inte använda tändvätska utan att tända grillen enbart med hjälp av några träpinnar och tändstickor, mer information om detta hittar du på Grillguiden - perfekt glöd. Sedan är det en riktig konst att få kolen jämnvarm och fördela den i grillen på ett sätt så att olika mattyper får olika mycket värme!

Varför bör man grilla med kol istället för gasol eller el?

- I våra ögon är en gasol/el-grill en form av stekplatta för utomhusbruk helt enkelt, mycket av charmen med grillning går förlorad om man väljer att grilla med gasol. Sedan får man inte glömma den extra smak man får genom grillning på kol!

Vilken är din/er personliga favorit på grillen?

- Min favorit är nog grillspett fulla av korvar, köttbitar och grönsaker. Ett tips är att låta dem dra i vatten innan du grillar så fattar de inte eld. Ha gärna även separata spett för grönsaker och kött då dessa bör ligga olika varmt och länge!

/Med vänliga hälsningar, Jonas och Niklas Olsson - www.kolgrill.com

Inga kommentarer: