Den här citruspajen är något av det godaste jag ätit i efterrättsväg. Om man har ätit en tung middag och sen ska äta efterrätt så föredrar jag någonting som fräschar upp. Det gör den här pajen! Receptet kommer från Arla och är hur enkelt som helst. Oftast har man nästan allting hemma, det enda du behöver köpa är citron, lime och vispgrädde. Om du inte har turen att ha det hemma! Då fixar du pajen i ett nafs!
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron
Garnering och servering:
1 skivad lime
1 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Låt smöret bli rumsvarmt och rör i hop smör, mjöl och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden lätt och blanda i den. Rör i resten av ingredienserna och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader, ca 30 min. Låt kallna (minst några timmar i kylen, gärna över natten). Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med
vispad grädde!
lördag, september 13, 2008
Citruspaj
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Va go den såg ut! Kan du spara en bit till mig oxå?
Oh, gud va gott det ser ut!
Nesh, du är en självskriven gäst!
Fannie, det var suuuupergott!
Vad det ser gott ut! Älskar citrus i efterrätter.
Åh vad jag blir nyfiken på denna kaka, tack för tipset!
Emma, det gör jag också!
Tina, varsågod!
Åh va god den ser ut! En sån ska jag göra antingen idag eller imorgon :) Mums!
Den ser jättesmarrig ut!
Skicka en kommentar