torsdag, september 11, 2008

Lantmännen Cerealia lanserar nytt ekologiskt sortiment

Svenskarna äter ekologiskt som aldrig förr och trenden ser ut att fortsätta. Att svenskar tänker på miljön är ett faktum. När det kommer till vår kropp och det vi stoppar i oss är många eniga - vi vill äta mer ekologiskt, nyttigt och gott! Ekologi är nu och framtiden! Det är en marknad som bara växer och växer. Nu lanserar Lantmännen Cerealia ett ekologiskt sortiment, AXA Kornkammaren, i Sverige. Sortimentet som består av olika ekologiska frukostprodukter, mjöl, gryn, brödmix och pasta bär EU-märkningen som garanterar att den ekologiska framställningen är statligt kontrollerad. Flera av produkterna har tidigare funnits i Danmark men i höst tar de plats i de svenska butikshyllorna. Priserna varierar från 17 kr och upp emot 35 kr för den dyraste.

Axa Kornkammaren rostad müsli med sultanrussin, cocos och akaciahonung. Jag provsmakade lite direkt ur paketet och den här müslin föll mej i smaken. Den är väldigt crunchig, smaken är god och russinen balanserar det hela på ett bra sätt!

AXA Kornkammaren rostad müsli rågkrisp med apelsin och akaciahonung. Den här müslin skiljer sej tydligt från den andra med sin syrliga citrus smak. Gott tillsammans med en krämig yoghurt!

11 kommentarer:

Emma sa...

Den med honung och rågkrisp såg riktigt god ut. Kan tänka mig att det funkar i desserter med, fruktpaj med ett krispigt täcke av det borde ju funka.

Emma sa...

Den med honung och rågkrisp såg riktigt god ut. Kan tänka mig att det funkar i desserter med, fruktpaj med ett krispigt täcke av det borde ju funka.

KarinW sa...

De där vill jag smaka, vill att det ska vara lite sött och crunchigt. Gillar inte alltför dammiga muslis men dom är ju förstås nyttigare.
Trevlig helg Sara!

Sara sa...

Emma, ja det har du helt rätt i! Säkert jättegott!

Karin, jag är precis likadan. Jag klarar faktiskt inte av att äta dom, det är något med konsistensen, hur det likson gnisslar mot tänderna. Hela jag ryser! Älskar också crunchiga müsli! Tack detsamma, trevlig helg på dej också!:)

Linda sa...

Nu funkar det!?

Linda sa...

Testa nu då, jag har tagit bort all högerklicksskydd på min blogg nu. Mne testa att uppdatera sidan först. Jag kollade den länken du skickade på sista och den funkade inte. Annars får du visa i ett inlägg på din blogg=)

Linda sa...

Dom länkarna till stylebystars funkar inte det blir bara error när jag trycker på lönkarna och dom länkarna ifrån laredoute är samma klänning på båda två haha

Emma sa...

Nu är du med och tävlar :D

lina sa...

Spännande, finns de i butik nu eller?

Lisa sa...

müslin längst ner ser väldigt spännande ut, även om jag generellt inte är något fan av rostad müsli.

Sara sa...

Emma, roligt!

Lina, ja nu ska dom finnas i butik! Kommer ännu lite fler nyheter senare i höst och i vår, så håll utkik!

Lisa, jag älskar rostad müsli men det är ju helt klart en smaksak!