söndag, november 04, 2007

Snövit tårtaIgår firade vi min födelsedag (en vecka i förväg för att alla skulle kunna komma). Vi började med att äta ljummen potatissallad gjord på sparrispotatis, kapris, rödlök, vitlöksoliver, cocktailtomater, fetaost, valnötter och ruccola. I den här potatissalladen ska man ha rikligt med dressing för att potatisen läggs i varm och ska suga åt sej av den, jag använde olivolja, mycket citronsaft och cest, flingsalt och svartpeppar. Vi åt marinerad kycklingfilé (grundmarinad och harissa, vitlök, citron, kryddor efter smak och tycke, rosmarin) och focaccia.
Jag glömde tyvärr att ta kort på maten, men när tårtan dök upp så flög kameran fram. Det här är en Snövit tårta gjord på sockerkaka, kolasås, vaniljkräm, kolagrädde, grädde och flagor av vit choklad. Visst låter det gott? Det var det inte. Sötsliskigt och sockerchockerande. Jag ville prova något nytt eftersom vi alltid har prinsesstårta men jag inser nu att sylten i just den tårtan gör att den inte blir riktigt lika sötsliskig. Khaled tog med sej resten av tårtan till jobbet idag. Kanske tycker dom bättre om den ?
Vill tacka min familj och mina föräldrar och deras respektive för en trevlig födelsedag med väldigt många fina presenter.

8 kommentarer:

annamaria sa...

Potatissalladen låter super! Som du skrev så lät tårtan supergod - fast det klart söt. Hoppas firandet har varit bra och att du inte krisar allt för mycket...hihihi

Sara sa...

Vad glad jag blir att du tittar in här med jämna mellanrum. Potatis salladen var verkligen god - min mamma har redan ringt och frågat efter receptet. Det ser jag som ett gott betyg. Jag fick faktiskt frågan igår om jag har haft nån ångest för att fylla 30. Det kan jag inte säga att jag har haft, jag känner mej inte äldre i sinnet. Men att säga att man är 30 känns rätt så mycket vuxnare än 29 trots att det bara skiljer ett år.

gun sa...

mmmm vilken god mat1111 detta skall jag lägga på minnet när min högerhand har kommit fram hi hi.
Kramizzzz

Sara sa...

Gun, vad roligt att du tycker maten lät god. Det kan jag lova dej att den var också. Jag hoppas att veckorna går fort så att du blir av med gipset snart, borde väl bli lagom till jul om jag inte är helt fel på det ?

annamaria sa...

Självklart tittar man in hos dig!!

annamaria sa...

Så långt är det inte! Vi får träffas en gång, det vore kul! Några timmars bilfärd.

Sara sa...

Ja men vad roligt, det tycker jag låter som en bra idé !

Anonym sa...

Snacka om sockertopp! :-)