tisdag, januari 20, 2009

Fransyska med katrinplommon och morötter

I helgen åt vi en helt underbar fransyska som jag lät puttra på svag värme i 1½-2 timmar tillsammans med morötter, lök, katrinplommon och oxfond. Skyn silade jag och sen fick den reduceras ett par minuter innan jag redde av den och tillsatte matlagningsgrädde. Otroligt god sås måste jag säga! Till steken åt vi kokt potatis, haricot verts, morötterna/löken/katrinplommonen och lite svart vinbärsgelé!
Sån här mat kan man bara inte misslyckas med, det blir succé här hemma varje gång!

3 kommentarer:

supermom sa...

Mmmm så gott... det riktigt vattnas i munnen på mig! Ungarna älskar när man gör sås på det sättet... ala gamlemormor brukar vi kalla det!

Johanna sa...

Kött och plommon passar ju så underbart bra ihop! Och det där såg himla gott ut!:)

Mikela sa...

Jag har länge funderat på att laga något med katrinplommon. Spännande