tisdag, januari 13, 2009

Kycklingwok med Sambal Oelek

Här kommer ännu ett fettsnålt recept som är så gott att jag skulle vilja bjuda hem er att smaka, men det kan ju bli lite svårt! En kycklingwok med få ingredienser men så otroligt mycket smak. Det tar ungefär lika lång tid att göra woken som att koka tillbehöret. Nu behöver du inte handla thaimat längre, det här är så gott så!

600 gram kycklingfilé
400 gram färsk broccoli
2 morötter
1 gul lök
1+1 msk rapsolja
2 msk sambal oelek
1+1 tsk salt
1dl vatten

Skär kycklingfilén i mindre bitar. Bryt broccolin i små buketter och skiva stocken. Skala och strimla morötterna och löken. Woka kycklingen i 1 msk olja i en het wok eller stor stekpanna ca 3 minuter. Rör i sambal oeleken. Krydda med 1 tsk salt. Ta upp kycklingen på ett fat så länge. Woka grönsakerna i 1 msk olja ca 5 minuter tills de börjar mjukna men fortfarande är knapriga. Krydda med 1 tsk salt och häll på vatten. Vänd ner kycklingen i woken och låt puttra 2 minuter. Servera med ris!

3 kommentarer:

Nesh sa...

Såg gott ut, du sparade väl en portion till mig?.. =)

Sara sa...

Gör jag alltid, det vet du!:)

annamaria sa...

Åh så gott. jag är så sugen på stark mat...tack för tipset! Vad kul att du bloggar lite igen - vi följs åt lite du och jag. Kramizzzar