Kombinationen av sött och syrligt är helt perfekt i den här sega kakan. Det kan tyckas som mycket ägg, socker, smör och mjöl men satsen räcker till en hel långpanna och som jag brukar säga så går den utmärkt att skära i bitar och frysa in. Det är underbart att kunna öppna frysen och bara ta fram en liten bit när lusten faller på! Vill du lyxa till det så serverar du kakan med en klick vispad grädde!
Smält 300 gram smör, rör ner 9 dl socker, 9 dl vetemjöl, 6 ägg och 1 tsk vaniljsocker. Häll smeten i bakplåtsklädd långpanna och strö över 300 gram frusna hallon och en påse mandelspån. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
lördag, januari 17, 2009
Sega hallonrutor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
13 kommentarer:
Snygga bilder.. kan man få hemkörning av dom rutorna oxå?
Vilken underbart härlig blogg du har! Har suttit här och sträckläst nästan hela bloggen...
Hittade dig via Singelpappan!
Nesh: Man kan inte både ha kakan och äta den! :)
Supermom: Tack snälla du, nu blev jag riktigt glad!!!
Du har fått en utmärkelse i min blogg.
Din kommentar den värmde den också! Tack för besöket!
Tycker som du att man ofta brukar känna direkt om man känner sig hemma i bloggen!
Det vart party i fredags så man var skapligt seg igår haha
Vad gott det ser ut!
Vad gott det ser ut!
Mums vilken smarrig kaka! :-)
Oj det där ser otroligt gott ut! Måste spara det receptet!
Gud så gott! Tror jag bakade några liknande i sommar om jag inte minns fel. Mums vad sugen jag blir nu!
Åh, vad gott! Jag som älskar hallon!!
dom ser supergoda ut! jag gör nästan alltid chokladgrejer när jag bakar, men detta måste testas! kan tänka mig att hallonen och den sega "rutan" bryter av bra mot de knapriga mandelspånen!
Skicka en kommentar