tisdag, december 04, 2007

Löjromssill

Generellt sett är jag ingen sillätare av rang. Min absoluta favoritsill är matjes, men sen tar det stopp där. Jag har svårt att trycka i mej alla olika sillsorter som ABBA poppar upp. Men en regel har ju alltsom oftast undantag och så även denna gång. Den här sillen har min farbror Christer gjort så länge jag kan minnas och det är framför allt såsen som sillen ligger i som jag älskar. När jag var mindre och vi åt sill till jul så brukade jag hälla såsen på mackan. Himmelskt gott :)

Nu är jag ju inte sämre än att jag vill dela det här med er.



Lägg 375 gram matjesfiléer i mjölk några timmar

Blanda 3 dl majonnäs
2 dl gräddfil
½ finhackad röd lök
50 g löjrom (eller stenbitsrom om ekonomin föredrar det)

Lite salt, peppar och hackad dill.

3 kommentarer:

lina sa...

Älskar löjrom! Sillen låter kanon god!

annamaria sa...

Den ska läggas till i receptpärmen. Jag instämmer - är heller ingen älskare av sill men efter idogt letande och lagande så har jag också hittat favoriter.

Sara sa...

Det gör du helt rätt i, jag kan nästan garantera att du kommer tycka om den !