tisdag, september 11, 2007

Istället för en halv limpa


Alla har ju gått i skolan och minns hur det var när man kom hem, man var hungrig utan gränser och gick loss på ett halvt bröd eller mammas nybakade bullar. Cornelia tillhör den skaran som är väldigt hungrig när hon kommer hem från skolan och jag försöker tänka ut relativt nyttiga alternativ som gör att hon står sej ett tag men ändå inte är jätte tråkigt att äta. Jag brukar variera det hela med havregrynsgröt, risifrutti, kräm plus macka och eventuellt lite frukt. På morgonen brukar det bli Godmorgon välling och en macka. Men jag känner att jag behöver lite nya tips på sunda frukostar och mellanmål. Vad äter du till frukost ? Om du har barn, vad äter dom i så fall ?

2 kommentarer:

Christina W sa...

Cornflakes med banan är en favvo här. Och på sommaren läggs även färska jordgubbar i. Ibland är det russin istället.
Sen beror det ju på vad Cornelia gillar. Matiga muffins är ju alltid bra (istället för smörgås), pizzabullar (som man gör själv-perfekta att ha i frysen), kalla pannkaksrullar (rester från gårdagen), nyponsoppa m keso och mandelbiskvier (tja det sista kanske inte är så nyttigt men sååå himla gott).
I det här huset äts olika frukostar i varje hörn, te och smörgåsar, fil med musli, havregrynsgröt, naturell yoghurt med banan.

Marsala sa...

Dipp med grönsaker; morot, gurka, blomkål, brödpinnar etc. och en god dipsås brukar vara populärt till mellanmål. Trots att det är nyttigt...