tisdag, maj 27, 2008

Fläderblomsaft

Den här saften är så mycket nostalgi för mej som det nånsin kan bli! Jag kommer aldrig att glömma när vi var ute med mamma och plockade fläderblommor för att koka egen saft. Tyvärr så gör hon inte den längre nu när vi barn är vuxna. Men jag önskar att jag kunde minnas smaken. Jag hoppas att den här saften är lika god som mammas, men det är tveksamt! En annan saft som är helt oslagbar var den min farmor gjorde på svarta vinbär som hon själv odlat. Åh så gott! Vad har du för barndoms minnen som ligger dej extra varmt om hjärtat?

10 kommentarer:

KarinW sa...

Jag kom ihåg en skolutflykt i 3:an när jag lyckades byta bort min hemkokta saft och hembakta bulle mot köpsaft och köpmunk!!!Nu skulle jag inte vilja byta alls.

ingegerd sa...

jag är också svag för fläder!Men min bror är nog ännu svagare!=D

Anna-Eva sa...

Flädersaft är ju världens enklaste att göra. Det måste du göra nu när den är på väg att gå i blom. Redan nästa vecka tror jag de har slagit ut här nere hos oss.

Linda sa...

Ja jag älskar liljor det är däför jag jämt får dom av Fredrik=)

Ha en trevlig lördag kväll.

kram

Linda sa...

Tack för tipset=)

emma sa...

Oj, svårt att välja något att berätta. Men att plocka smultron hos min mormor och trä dem på ett grässtrå är något jag alltid tänker på när det blir sommar.

Fläderblomssaft förknippar jag med sommar och jordgubbar, så himla gott.

annamaria sa...

Morfar och jag plockade sniglar - såna med hus på. härligt att få ha honom alldeles för sig själv en stund. Sen hem till Mormors diskbänk och fixa maten. Det var där allt började. Man fick laga allt även om det inte alltid var ätbart hm....
Var är du förresten?? Allt väl? Stor kram och trevlig helg

natz sa...

åh, vi brukade också göra saft när jag var liten. hade mängder av vinbär på landet och vi barn fick varsin mugg att varva bären med socker i. sen blev det lagom med saft till typ 3 glas hehe..
hoppas allt är bra med dig annars, och att du får en riktigt skön sommar!

Anonym sa...

Vi hade en massa bärbuskar, så hemkokt svartvinbärssaft, rödvinbärssaft och ibland också söt saft av vita vinbär :) Färska hallon, ärtskidor.. Jag minns att jag brukade göra "örtte" på alla blommor jag hittade (till och med smörblommor) som jag tvingade i min lillasyster..

carolina sa...

jag tycker att mariekex/bragokex och jordgubbssaft är riktig "barndom" för mig, minns det ända från dagisåldern ;)