måndag, maj 26, 2008

Supertipset

  • Såpa, såklart!
    Alla pratar om ekologisk mat - nu kan du städa ekologiskt också. Fyll en sprayflaska med såpvatten istället för rengöringsmedel och gör köksbänkarna naturligt rena.
  • Sprickfri glasyr
    Rör ner en tesked flytande margarin i florsockerglasyren. Margarinet hindrar inte glasyren från att stelna, men gör att kakan kan skäras i bitar utan att glasyren spricker.
  • Så spenat smart!
    Du som själv odlar spenat - gör så här om du vill skörda under en längre tid: Plocka av en hel rad i taget och så på nytt direkt i den raden. Då har du spenat under en lång tid och utnyttjar trädgården rationellt.
  • Håll potatisen hel!
    För att undvika att potatisen kokar sönder kan man tillsätta en tesked potatismjöl i vattnet.
  • Kärnfri frukt
    När du kärnar ur en melon kan du ta glasskopan till hjälp. Då försvinner kärnorna snabbt och enkelt.
  • Lägg locket på!
    Locken till bakpulver- och vaniljsockerburkarna blir perfekta lock till öl- och läskburkar om locket vänds upp och ner.
  • Krispig yta med cornflakes
    Cornflakes är utmärkt att bröa bakformen med när man t ex bakar en sockerkaka. Ta en deciliter cornflakes och stöt dom lite i en mortel. Sockerkakan får en jättegod och krispig yta!

2 kommentarer:

emma sa...

Locket till läsk/öl var smart! Det borde vara bra till sommaren.

annamaria sa...

Du är så klok! Ska spara dessa - allihop. Glasyren var klurig - det visste jag inte. Vår-kram!