torsdag, maj 08, 2008

Snabb vardagsmat: Kryddris, tonfisk & grönsaker

Dagar som idag när solen gassar och vädret är underbart så har man inte alltid lust att stå länge vid spisen. Då händer det att jag kokar ris, blandar i lite tikka masala kryddpasta, tonfisk och finhackade grönsaker som jag blandar med lite citronolivolja och flingsalt. Men jag ställer fram allt i separata skålar så att var och en får ta vad dom vill ha! En lätt och mättande middag på cirka 20 minuter. Riset är ju det enda som tar tid!

10 kommentarer:

annamaria sa...

Vad gott det låter, man behöver verkligen de där snabb-tipsen nu när så mycket annat tar ens tid - typ olja in altanen som jag gjort idag. Ha en mysig pingst!! kramizzar

Sara sa...

Ja visst är det så att man vill göra andra saker än att stå vid spisen den här tiden på året,då kommer såna här recept så väl till pass! Gott är det också, förstås! =) Får önska dej en trevlig pingst tillbaka! :)

KarinW sa...

Det här är min typ av mat,snabbt,lätt och gott! Längesedan jag åt tonfisk,tack för tipset. Om inte jag bott i Medelpad och du i Skåne så skulle jag lärt dig äta surströmming!

Liina sa...

Vad gott och enkelt det lät! Ska nog prova det nån gång, gillar nämligen tonfisk. Även om del kallar det kattmat! Kul med en matblogg som man kan inspireras av, gillar matlagning och prova nya recept =)

Sara sa...

karinw, vassego roligt att kunna hjälpa varandra! Du får väl helt enkelt hojta om du har vägarna förbi Skåne :)

liina, tonfisk är ju så gott! Fast dom syftar kanske på att det luktar lite skumt när man öppnar burken, därav öknamnet. Du är välkommen tillbaka :)

Linda sa...

Han blir 6 månader nu den 22 maj. Tiden går så otroligt snabbt så man hinner knappt med. Det gäller att ta vara på varje ögonblick=)

Linda sa...

Jag ser självklart Fredrik som en bäste vän också eftersom jag pratar med han om allt men det kan känns lite ensamt eftersom han jobbar borta under veckorna=/

Linda sa...

Jag ser självklart Fredrik som en bäste vän också eftersom jag pratar med han om allt men det kan känns lite ensamt eftersom han jobbar borta under veckorna=/

Linda sa...

Ja för nu har vi haft et så här i 6 månader och innan det bodde vi ifrån varandra i nästan 1 år. Han i sala och jag här i Falun.
Det är nog dags att flytta tror jag faktiskt.

Linda sa...

Tack, ha en bra dag du också=)