söndag, maj 04, 2008

Rökt kycklingklubba med varm potatissallad

När vi var i Helsingör i lördags så köpte vi med oss rökta kycklingklubbor hem från Baagö. Till dom gjorde jag min absoluta favorit potatissallad som du bara måste prova till fisk eller kyckling!
Kycklingen gjorde oss lite besviken och jag tror inte att smaken var riktigt som vi hade väntat oss. Inte till det priset i alla fall! Mängden olivolja i salladen kan tyckas stor men det är meningen att potatisen ska suga åt sej av dressingen medans den är varm, det är det som gör den så god!

Du behöver:
1 kg sparris potatis
1 dl olivolja
2 msk kapris
1 dl fetaost
Skal och saft från en citron
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Skala och koka potatisen. Blanda samman ingredienserna till dressingen och smula gärna fetaosten i lite mindre bitar. När potatisen har kokat klart så vänder du bara ner den i dressingen och låter den stå till sej en stund!

Inga kommentarer: