lördag, augusti 09, 2008

Flygande Jacob

Ungefär en gång om året får jag ett oförklarligt sug efter flygande Jacob! Som barn avskydde jag den här rätten och jag förstod inte alls hur man kunde ha banan i maten. Nu förtiden så utesluter jag baconet när jag lagar det här eftersom Khaled inte äter griskött. Vill man så kan man steka bacon och servera vid sidan om, men det brukar jag hoppa över! Jag har även ersatt vispgrädden med matlagningsgrädde men det är ju en smaksak!

4 portioner:

4-5 kycklingfiléer
2 bananer
5-6 dl matlagningsgrädde
1½ dl chilisås
1 dl jordnötter

Dela kycklingen i bitar och bryn dom i smör under omrörning, salta och peppra . Lägg kycklingen i en ugnsfast form och skiva bananerna och fördela dom över kycklingen. Strö över jordnötterna och häll över matlagningsgrädden som du blandat med chilisåsen och saltat och pepprat. Grädda i ugnen på 225 grader ca 20 minuter.
Servera med ris och en god sallad!

6 kommentarer:

carolina sa...

flygande jakob ÄR gott, brukade alltid äta det på min födelsedag när jag var yngre ;)

Emma sa...

Tyckte inte heller om det när jag var yngre, varm banan och sladdriga bitar av bacon..nej ingen favorit. Nu däremot gillar jag det. Men tillagar baconen på sidan om, knaprigt och sedan strör över.

annamaria sa...

Visst är det supergott! jag petar undan den varma bananen - men den måste vara med och ge den fina smaken i såsen. kramizz

KarinW sa...

Det gillar jag också men det är svårt att bestämma bananmängden i min familj för jag vill ha lite och mannen mycket!Då är det bra att den som lagar bestämmer!

Sara sa...

Carolina, visst är det gott!

Emma, jag vet med all säkerhet att vi inte åt det hemma när jag var liten. Det här är en rätt som min mamma aldrig skulle laga. Jag vet inte var jag har ätit det, kanske i skolan ? Men hade man sånt då ?

annamaria, bananen tillför helt klart en bra smak !

karinw, jag har också svårt med bananmängden. Hur mycket tycker du är lagom?

Anonym sa...

Absolut inte chilisås och inte heller bacon!
Curry ska blandas i grädden, efter det att de brynta kycklingbitarna har lagts i formen. Därefter bananerna i skivor, efter smak och den vispade grädden med curry ovanpå. Plus en näve jordnötter. Serveras med ris eller matvete.
Kalas!