måndag, augusti 25, 2008

Wokade nudlar med kycklingfilé och färska grönsaker

Wokade nudlar går verkligen att variera på alla sätt och vis. Med kött, kyckling, fisk/skaldjur eller helt vegetariska! Vill man ta en genvägen så funkar det med frysta wokgrönsaker men jag tycker att färska grönsaker blir allra bäst!

4-6 portioner

2 stora kycklingfiléer
2 morötter
En bit vitkål
5 färska champinjoner
Färsk ingefära, ungefär lika stor som en tumme
4 vitlöksklyftor
1 paket kokta äggnudlar
5 msk neutral olja
1 tsk sesamolja
1 msk ostronsås
3 msk Kikkoman soja
1 msk Hoisin sås
Några få droppar vinäger
En gnutta socker

Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. Strimla kycklingen tunt, allra enklast är om den fortfarande är lite fryst. Strimla vitkålen och dela champinjonerna. Rör samman sesamoljan, ostronsåsen, hoisin såsen, sojan, vinägern och sockret.
Hetta upp rapsoljan i ett wokjärn och fräs ingefäran och vitlöken där i väldigt snabbt. Tillsätt kycklingen och fortsätt steka på hög värme tills den fått färg. Blanda i vitkålen, morötterna och svampen. Tillsätt den färdig blandade såsen och dom kokta nudlarna och stek ytterligare ett par minuter tills allting har blivit genomvarmt!

9 kommentarer:

annamaria sa...

Jag köpte också dessa kokta äggnudlar häromdagen. Det ser väldigt smarrigt ut! Det ska bli wok här i morgon. Kramizz

KarinW sa...

Åh Sara det där är mat jag gillar!
Att det går fort och laga gör ingenting heller!

Anna-Eva sa...

Mig också gillar! Jag sitter här mitt i natten på jobbet och blir dödssugen på nudelwok :)

Sara sa...

Tjejer, ni är välkomna på en bit mat om det är så att hungern tar över! Givetvis är ni välkomna annars också!

Maria. sa...

Oj vad gott! Precis min typ av mat, ser helt underbart ut :)

MADELEINE sa...

Mmmm.. såg verkligen gott ut ;-)

Mahlin sa...

Det dä'r såg riktigt gott ut :)

carolina sa...

ja, vitkål är ju underbart att woka :)

Anonym sa...

varifrån köper man allt dessa konstiga sojor o oljor?