Wokade nudlar går verkligen att variera på alla sätt och vis. Med kött, kyckling, fisk/skaldjur eller helt vegetariska! Vill man ta en genvägen så funkar det med frysta wokgrönsaker men jag tycker att färska grönsaker blir allra bäst!
4-6 portioner
2 stora kycklingfiléer
2 morötter
En bit vitkål
5 färska champinjoner
Färsk ingefära, ungefär lika stor som en tumme
4 vitlöksklyftor
1 paket kokta äggnudlar
5 msk neutral olja
1 tsk sesamolja
1 msk ostronsås
3 msk Kikkoman soja
1 msk Hoisin sås
Några få droppar vinäger
En gnutta socker
Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. Strimla kycklingen tunt, allra enklast är om den fortfarande är lite fryst. Strimla vitkålen och dela champinjonerna. Rör samman sesamoljan, ostronsåsen, hoisin såsen, sojan, vinägern och sockret.
Hetta upp rapsoljan i ett wokjärn och fräs ingefäran och vitlöken där i väldigt snabbt. Tillsätt kycklingen och fortsätt steka på hög värme tills den fått färg. Blanda i vitkålen, morötterna och svampen. Tillsätt den färdig blandade såsen och dom kokta nudlarna och stek ytterligare ett par minuter tills allting har blivit genomvarmt!
måndag, augusti 25, 2008
Wokade nudlar med kycklingfilé och färska grönsaker
Upplagd av Sara - 19:38
Etiketter: KYCKLING.WOK, NUDLAR
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
9 kommentarer:
Jag köpte också dessa kokta äggnudlar häromdagen. Det ser väldigt smarrigt ut! Det ska bli wok här i morgon. Kramizz
Åh Sara det där är mat jag gillar!
Att det går fort och laga gör ingenting heller!
Mig också gillar! Jag sitter här mitt i natten på jobbet och blir dödssugen på nudelwok :)
Tjejer, ni är välkomna på en bit mat om det är så att hungern tar över! Givetvis är ni välkomna annars också!
Oj vad gott! Precis min typ av mat, ser helt underbart ut :)
Mmmm.. såg verkligen gott ut ;-)
Det dä'r såg riktigt gott ut :)
ja, vitkål är ju underbart att woka :)
varifrån köper man allt dessa konstiga sojor o oljor?
Skicka en kommentar