Så länge jag kan minnas har min mamma rimmat revben till julbordet! Jag har tagit steget vidare och rimmar nu revben ett par gånger per år! Stekfläsk i all ära, men det här är något så ofantligt gott! Det enda som kan anses som krångligt är själva tiden! Jag brukar passa på att rimma extra mycket revben när jag ändå är i farten! När dom är färdig grillade så fryser jag in dom! Kan inte bli bättre!
1 dl salt per kg kött
½ dl socker per kg kött
3/4 msk salpetersalt per kg kött
1 dl vatten per kg kött
Blanda ingredienserna till lagen i en stor form och rör runt ordentligt, lägg köttet med ena sidan ner i formen. Ställ in det i kylen! Själva rimningen tar 2-3 dagar och efter halva tiden vänder du på köttet! Grädda i ugnen på 175-200 grader ca 1½ timme!
Potatismos är klockrent att servera till det här, hemmagjort då förstås! Jag fräschade upp det hela med en vitkåls/ananas sallad!
Du ska använda tjocka revben, inte spaeribs eller kamben!
Det tar på krafterna att gå i skolan och att vilja hinna med så mycket som möjligt innan dagens slut...
lördag, augusti 30, 2008
Rimmade revben med potatismos
Upplagd av Sara - 00:52
Etiketter: POTATISMOS, RIMMADE REVBEN, VITKÅLSALLAD
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
11 kommentarer:
Revben har jag aldrig rimmat men det ser himlans gott ut.
Titta in till mig, har skickat en sak till dig!
Har ar det varmt och skont, kommer hem pa onsdag kvall. Det ska bli skont att komma hem och fa sova ı sın egna sang.
Hoppas allt ar bra med dıg, kram
Sååå gott det ser ut!! Det måste jag ju prova.
hit tittar jag gärna in igen :)
Karin, tusen tack!
Linda, välkommen hem!
Kristina, det är jättegott! Det lovar jag dej!
Ayla, vad roligt! Välkommen tillbaka!
haha, detta är kanske lite känsligt men revben var det som fick mig att börja äta kött igen efter sju år som superseriös vegetarian. så gott tycker jag att det är.
Vilken underbar bild. Vad härligt det ser ut :)
Vilken underbar bild. Vad härligt det ser ut :)
Ahh... En sån talande bild! Vackert... Skolan är igång på riktigt nu... :-)
i dl salt på rimmat kött per kilo - ska du ta kål på folk??
Anonym, jag har följt det här receptet många gånger utan att ta kål på någon! Det blir alldeles lagom salt. Har du aldrig ätit rimmat kött? :)
Skicka en kommentar