lördag, augusti 30, 2008

Rimmade revben med potatismos

Så länge jag kan minnas har min mamma rimmat revben till julbordet! Jag har tagit steget vidare och rimmar nu revben ett par gånger per år! Stekfläsk i all ära, men det här är något så ofantligt gott! Det enda som kan anses som krångligt är själva tiden! Jag brukar passa på att rimma extra mycket revben när jag ändå är i farten! När dom är färdig grillade så fryser jag in dom! Kan inte bli bättre!

1 dl salt per kg kött
½ dl socker per kg kött
3/4 msk salpetersalt per kg kött
1 dl vatten per kg kött

Blanda ingredienserna till lagen i en stor form och rör runt ordentligt, lägg köttet med ena sidan ner i formen. Ställ in det i kylen! Själva rimningen tar 2-3 dagar och efter halva tiden vänder du på köttet! Grädda i ugnen på 175-200 grader ca 1½ timme!
Potatismos är klockrent att servera till det här, hemmagjort då förstås! Jag fräschade upp det hela med en vitkåls/ananas sallad!
Du ska använda tjocka revben, inte spaeribs eller kamben!




Det tar på krafterna att gå i skolan och att vilja hinna med så mycket som möjligt innan dagens slut...

11 kommentarer:

KarinW sa...

Revben har jag aldrig rimmat men det ser himlans gott ut.
Titta in till mig, har skickat en sak till dig!

Linda sa...

Har ar det varmt och skont, kommer hem pa onsdag kvall. Det ska bli skont att komma hem och fa sova ı sın egna sang.

Hoppas allt ar bra med dıg, kram

Kristina Eriksson sa...

Sååå gott det ser ut!! Det måste jag ju prova.

Ayla sa...

hit tittar jag gärna in igen :)

Sara sa...

Karin, tusen tack!

Linda, välkommen hem!

Kristina, det är jättegott! Det lovar jag dej!

Ayla, vad roligt! Välkommen tillbaka!

Lisa sa...

haha, detta är kanske lite känsligt men revben var det som fick mig att börja äta kött igen efter sju år som superseriös vegetarian. så gott tycker jag att det är.

Alexandra sa...

Vilken underbar bild. Vad härligt det ser ut :)

Alexandra sa...

Vilken underbar bild. Vad härligt det ser ut :)

kryddburken sa...

Ahh... En sån talande bild! Vackert... Skolan är igång på riktigt nu... :-)

Anonym sa...

i dl salt på rimmat kött per kilo - ska du ta kål på folk??

Sara sa...

Anonym, jag har följt det här receptet många gånger utan att ta kål på någon! Det blir alldeles lagom salt. Har du aldrig ätit rimmat kött? :)