söndag, augusti 24, 2008

Kycklinggryta med mango chutney

Jag är äntligen på benen igen efter en otäck släng av magsjuka! Helgen har mest bestått av hämtmat av olika slag men idag blev det en riktigt god kycklinggryta som är ständigt återkommande hemma hos oss! Den må se rätt så färglös och tråkig ut, men ack vad skenet kan bedra! Vi åt grytan tillsammans med ris, sallad och naanbröd!

4 personer

1 kg kycklingfilé
2 paprikor
Mango chutney
5 dl matlagningsgrädde
1 rödlök
Smör till stekning
Salt, peppar

Dela kycklingfiléerna i grova bitar och bryn dom på hög värme i smör, salta och peppra rejält! Skala och skiva löken och låt den steka med kycklingen på slutet. Slå på grädden och ungefär ½ dl mango chutney. Rör om och koka upp! Låt puttra på medelvärme under tiden som du fixar till riset, en god blandsallad och naanbröd! Precis innan servering så lägger jag i paprikorna som jag har delat i grova bitar, detta för att dom ska få behålla sin spänst!

3 kommentarer:

Maria sa...

JAg älskar alla typer av goda (indiska) kycklinggrytor! Och gärna naanbröd, eget eller köpt har inte så stor betydelse. Brukar du laga eget bröd?

Sara sa...

Maria, visst är grytor gott. Så även indiska! Jag har aldrig bakat naanbröd förut, jag brukar köpa 2 pack färdigt som man värmer snabbt i ugnen! Tror det är Santa Maria som gör dom. Har du något gott recept på naanbröd?

Millan sa...

Tack för ett mycket gott recept som vi lånar med oss till vår receptbok. Jag hoppas att det är okej med dig! Annars får du hojta till :) Vi har angett dig som källa också.
http://www.saltpeppar.se/recipies.php?id=240