måndag, juli 16, 2007

Karneval i dagarna tre

Vi har som bekant haft karneval här i stan och jag var tyvärr inte kvicktänkt nog att ta kameran med mej. Vi har ätit langos, thaimat, falafel med mera. I lördags var det så äntligen dags för karnevalståget, det var trångt och långt (drygt en timma) men väldigt festligt.


Det har blivit lite si och så med matlagningen eftersom Cornelia har varit bortrest och Khaled har jobbat så vi har ätit mycket ute. Igår så åt vi fläskfilé som jag klappade in i chilisalt och helstekte, till det åt vi rotfrukter (palsternacka, morot och potatis) i ugnen som jag kryddade med salt, dragon och flytande honung. Jag gjorde en sallad på cocktailtomater, schalottenlök, oliver, avocado, gurka, äpple och crispsallad, och över det skvätte jag lite balsamvinäger, därav den lite mörka tonen på salladen.
Idag har jag bakat müslibullar (brödmix) och på paketet fanns där torrjäst, och jag blir nästan arg på mej själv som aldrig lär mej. För jag tycker inte det blir något bra resultat. Bullarna var väldigt kompakta och tråkiga, så hädanefter kommer jag använda färsk jäst.

Jag hoppas att ni har det bra och njuter av sommaren som äntligen verkar vara här !

2 kommentarer:

Dr.Snaggels sa...

Låter synnerligen gott! Och det där med torrjäst, nevermind it... Fler än du som har problem med det, skulle bara Kungsörnens grovtbröd en gång, och det var torrjäst som följde med.

Undrar om ens en järnskärare hade kunnat skiva det brödet jag bakade till...

//Johan

natz sa...

det är så gott med rostade rotsaker, är helt såld på det! speciellt med lite honung på, mums..