lördag, juli 07, 2007

Trött, tröttare, tröttast

Ungefär så känner jag mej i dag, otroligt trött. Igår var vi hemma hos våra gamla grannar som flyttat till ett hus utanför stan, när vi kom hem så upptäckte jag att vi hade varit borta i sex timmar. Vi blev bjudna på lunch, flygande Jacob rättare sagt. Något jag sällan lagar själv men tycker mycket om. Sen blev det kaffe och Yatzy spel ett par timmar. Konstigt nog var jag vrålhungrig när vi kom hem så på kvällen åt vi pitabröd fyllda med strimlad stekt lövbiff som jag kryddat rejält, grönsaker och yoghurtsås. Lagom jobbigt att tillaga.
Sen blev det ännu mer Yatzy spel, popcorn och pepsi i martini glas (sånt tycker dottern om).

Idag är vi ensamma, Khaled har just åkt till jobbet och kommer hem vid halv fyra inatt. Han jobbar bara till ett men eftersom båten lägger till i Danmark över natten så måste han ta sej tillbaka hem med en annan båt och sen med buss till vår lilla stad. Inget roligt, men vad gör man inte för pengar.

Häromdagen var vaktmästaren här, jag hade önskat nya tapeter och det verkar på honom som om vi kommer få det. Blev kostnaden under 20 000 så kunde han boka målare och så själv, blev det över den summan så var han tvungen att höra med hyresvärden. Kostar det så otroligt mycket att tapetsera om ?

Jag har sovit alldeles för lite inatt, fastnade vid datorn så klart. Idag var det tänkt att Cornelia skulle leka med en kompis och sist dom lekte så var hon här i 2 hela dagar och sov över 1 natt. Då visar det sej att mamman skulle iväg idag och barnen kunde bara leka här, då blev jag så jäkla arg och sa att vi skulle också iväg så då fick dom leka en annan dag. Hon ger mej gärna alla sina 3 barn i tid och otid och det gör mej inget om det hade varit någon balans i det hela. Men dom leker väldigt sällan där hemma. Nu dröjer det innan vi ringer igen, för Cornelia får aldrig chansen att komma dit eftersom hon tycker det blir för jobbigt med fyra barn hemma. Varför skaffar man då barn ?

Nog om detta, var bara tvungen att spy lite galla :)


På måndag åker Cornelia till Blekinge en vecka med min mamma och Sten, så då vet jag inte om det blir så mycket bloggande här. Khaled kommer jobba och jag vet inte alls hur det blir med matintagen då.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Någon som vet om Johan matbloggar någon annanstans? Han skrev så otroligt bra och intressanta artiklar, som djupdök i matämnena. Ta inte illa upp, Sara men det är lite mycket privatliv i bloggen för att vara en matblogg.

Hälsningar
Christine

Sara sa...

Christine, jag vet inte. Du behöver ju inte läsa om du inte vill :)

Linda sa...

Ja, Johan...förlåt, jag menar Cathrine det här är vår blogg och vi har valt att göra den personlig och då handlar det inte bara om recept, det var ingen som frågade efter Johan innan. Självklart är det ingen som tvingar dej att läsa det du inte tycker om, du kan väl surfa vidare till eniro och söka på Knegoff the Kock ? Sen tycker jag nog att du borde läsa Johans inlägg igen.. för antingen har du synfel eller totalt missat att han gärna skriver om sin italienska kompis. Det var ju han som gav han receptet på det han bloggade om. Och åter igen detta är våran matblogg och vi har som sagt att vi kommer ha gästbloggare här men det betyder inte att dom som gästbloggar kommer vara här för evigt! Om du inte finner denna blogg rolig så hitta en annan då, och till ER andra som tycker denna blogg är bra vill vi gärna att ni fortsätter läsa våra underbara recept med mera.
Kram Linda

Jessika sa...

Det finns andra som blandar privata tankar med matlagning på precis samma sätt. En blogg är inte DN, en blogg är att betrakta som ett vardagsrum. Så som Sara sa, om man inte gillar det så behöver man inte läsa.

Sara sa...

Jessika, du har så rätt. Vi ville göra bloggen mer personlig och jag förstår inte varför man läser det man inte tycker om. Vi kör på i samma stil, jag och Linda. Det har funkat jättebra än så länge !

Dr.Snaggels sa...

Hallå tjejer! Tänkte skriva ett inlägg tidigare här, men tänkte avvakta tills det börjar närma sig premiär. Jag jobbar nu på en ny matblogg i min egna regi där Christine och ni andra som vill gärna får droppa in.

Ha det bra och lycka till Sara och Linda!
//Johan

Linda sa...

Hmm , jag som inte skulle sitta här så mycket men har ju bara blivit tvungen att skriva lite nu :)
Men jag tycker ju att det är väldigt konstigt att den här Christine och Johan hör av sig samtidigt..
Skulle vilja påpeka att det är väldigt ofint att göra reklam så som du gör Johan, du kan kan bara inte försvinna å sen helt plötsligt dyka upp och då göra reklam här!! Dålig stil pojken.
Men kul att du lever iaf :)
Men tycker nog att du kan locka dina läsare på ett annat sätt än här.
Eftersom vi eller någon annan inte gjort så på det viset, skillnaden är ju när man vill länka till nån :)
Men nog om detta nu, vill ju inte att denna blogg ska bli en klagoblogg :)
Så till er alla andra ha en underbar fortsatt kväll !
Kram Linda

Dr.Snaggels sa...

Då vill jag ju göra en instickare och säga - har jag länkat till bloggen än? - Nej.

Ska jag göra det? Ja - i ett kommentarinlägg, det tycker jag man får räkna med när man har en blogg.

Länkar jag till er på förstasidan på min blogg? - Ja.

Så sluta hugg... Och vem Christine är vet jag inte, men hon är som sagt välkommen.

//Johan