fredag, januari 25, 2008

Franskbrödbullar

Dom här bullarna kan jag varmt rekommendera om du känner dej sugen på att baka något enkelt i brödväg nu i helgen. Min mamma bakade dom redan när jag var liten och jag har gjort dom ett par gånger här hemma. Dom är lätta att göra, ska inte jäsa länge och perfekta att frysa in och värma vid ett senare tillfälle. (Om dom inte äts upp direkt vill säga)

Du behöver:
1 paket jäst
½ tsk salt
1 tsk socker
12 dl vetemjöl
50 gram smält margarin
5 dl vatten

Rör ner jästen i smöret och vattnet, tillsätt sockret och saltet. Häll i mjölet under omrörning och fortsätt så tills degen är smidig. Låt jäsa i bunken i 15 minuter. Forma till 30 bullar, låt jäsa på plåten i 20 minuter till. Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmöfrö. Grädda bullarna i 10 minuter på 225 grader.

Hoppas du tycker lika mycket om bullarna som vi gör här hemma !

7 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Tack för dina gulliga ord. :-)

Här var det också fint.

Kram Stina

curlingmormor sa...

Hallå där!!!!! Mina haricotverts köper jag djupfrusna och de behöver inte kokas, direkt ner i stekpannan och olivoljan!!!! Vitlökspulver har inte samma goda smak som den torkade vitlöken, men man kan ju naturligtvis ha färsk också, men jag har fått förkärlek för den torkade.
Kramizzzz

annamaria sa...

Jag känner också doften av hembakade frallor hos Mamma och Pappa när man var liten. Så gott det är!

Sara sa...

Hemma på landet: det var så lite så :)

curlingmormor: låter smarrigt. Jag menade torkad vitlök, inte pulvret. Ska se om jag hittar nån lite bättre variant !

annamaria: sånt vill jag att min dotter också ska minnas,kanske därför jag bakar och lagar mat som en tok !! *s*

Emma sa...

Min mamma brukar göra någonting liknande. När jag flyttade hemifrån försökte jag komma bort ifrån det litegrann och experimentera med lite andra mjölsorter än bara vetemjöl ;) men jag måste säga att de smakar ljuvligt varenda gång jag kommer hem.

Johanna sa...

Hej! Tack för besöket! Naturgodis är inte så värst nyttiga, de är både salta, feta och söta. Tyvärr, man vill ju gärna tro att det inte är så. Jag äter mitt eget naturgodis men för att du inte ska få världens längsta kommentar så bloggar jag om lite alternativa tips snart!

Anonym sa...

Hej! Vill bara tacka för receptet! Vi ska ha brunch här imorgon så jag letade som en galning efter enkla frallor och hittade ditt recept! Så enkla och så goda! / Lotta