måndag, januari 21, 2008

Rökt ost

Jag är lite nyfiken på det här med rökt ost, hur funkar det tex att lägga på en pizza ? Smälter den bra ? Är smaken genomträngande ?
Jag har bara sett en typ av rökt ost i affärerna, kanske är det så att det inte finns så många.
Tipsa mej gärna på vad rökt ost är gott att använda till !

Helgen som var rusade förbi i en väldig fart och precis som vanligt så tycker jag aldrig att jag får lika mycket gjort som jag vill när jag vaknar på morgonen.
I lördags satte jag igång med ett storkok kalops, och var gång som vi sätter oss till bords så tycker jag att jag har lyckats ovanligt bra. Kanske är det för att jag älskar kalops eller för att det helt enkelt inte går att misslyckas.
Cornelia hade simskola på eftermiddagen så kalopsen puttrade på spisen ett par timmar när vi var iväg (Khaled tittade till den) och det var skönt att komma hem till en färdig gryta som bara behövdes redas lite.

Igår åt vi vanlig hederlig fläskpannkaka, Cornelia hade velat ha kolbulle men det hade jag ingen lust att göra så hon fick klara sej ändå.

Idag hade jag tänkt att baka brownies, om jag hinner och om dom blir bra så lägger jag ut recept.

4 kommentarer:

Johanna sa...

Rökt ost är smaskigt! Det smälter inte ut helt på pizza men mjuknar och kan nog bli riktigt gott! De typer jag har sett är:
korvost, liten (i butik)- fet smak. mkt. röksmak. god.
korvost,stor (i ostdisk)- mildare smak. annars lik ovanstående.
rökt mozzarella- fet och mild röksmak
rökt ricotta - min favorit! smaskig, mild och den bästa röksmaken 8svår att få tag på)

Sara sa...

Ja men det låter som om det är ost nummer ett jag har sett i affärerna. Var får man tag på rökt ricotta ? Låter gott !!

Johanna sa...

Ja, det är det säkert. Den är vanligast men den är god också tycker jag. Rökt ricotta har jag bara sett här: http://martina.se/
Det låter kanske tråkigt men det finns nåt som heter "real smoked tofu" som, trots att det är nönost, kan konkurrera med ovanstående. den smälter inte men har kraftig röksmak och tuggig konsistens.

Sara sa...

Aha, det ska jag hålla utkik efter Johanna. Tack för tipset !!