fredag, februari 15, 2008

Firar ni ?

Firar ni alla hjärtans dag, eller tillhör ni dom som tycker att man älskar varandra precis lika mycket alla andra dagar och inte behöver någon speciell dag för att fira sin kärlek ?

Jag tror jag är någonstans mitt emellan. Jag tycker att alla hjärtans dag är sött men jag behöver den inte för att deklarera min kärlek till Khaled.

Idag var det bara Cornelia som fick något litet. Hon fick bla av min mamma ett halsband som hon hade när hon var liten, ett hjärthalsband i olika färger. Lite svårt att beskriva men väldigt sött. Jag ska se om jag kommer ihåg att fotografera det en dag. Jag tycker om att man tanken att inte alltid behöver köpa nya saker så fort det är dags att köpa presenter. Det här halsbandet kommer Cornelia ha så mycket mer glädje av än sminket och badbomberna som hon fick av oss. Hela dagen har gått i stressens tecken, efter skolan har det varit tandläkarbesök, hem och hasta i ordning middagen, göra Cornelia fin och fixa hennes hår, sen rusa iväg till skoldiscot, till affären och handla, hem och landa några minuter, iväg och hämta på discot igen. Efter det var soffan väldigt skön.
Vi är barnlediga i helgen och jag gnuggar redan händerna och hoppas på att vädret är fint så att jag kan ta lite fina naturbilder, och icke att förglömma vår fina strand och underbara hav.

Jag glömde tyvärr bort att fotografera maten idag, allt gick ju så hastigt. Men vi åt marinerade kycklingspett (jag hade marinerat kycklingfilé i honey smokey marinad och en rökt chipotle marinad och en delad citron), klyftpotatis, en krämig vitlökssås som vi provade för första gången - självklart hade vi en grönsallad till. Det blev ingen efterrätt idag, det hanns tyvärr inte med. Men det finns så många andra tillfällen att äta efterrätt på.

Hur firar ni alla hjärtans dag ? Eller är det så att ni inte firar alls ?

4 kommentarer:

annamaria sa...

Självklart firar vi! Lite hjärtangodis till barnen och supergod middag till kärleken förstås. Det handlar inte så mycket om att visa mer kärlek denna dag utan ta tillfället i akt ATT fira något med god mat. Jag gjorde lövbiffsrullar med rödvinssvamp inuti...mums! Hjärtekram från mig - även om det är dagen efter...

Sara sa...

annamaria, du har så rätt. Kommer det recept på maten ?

jenny sa...

Vi firar inte. Känns lite konstlat. Dessutom fyller sambon år 11 februari och vi firar årsdag 1 mars (6 år i år!), så det finns ingen anledning att fira där emellan.

Det är i alla fall min inställning till den dagen :)

Sara sa...

Jenny, jag förstår dej. Min sambo fyller år den 9:e februari och dottern den 19:e. Pengarna far så lätt sin kos utan alla hjärtans dag :)