tisdag, februari 19, 2008

Kebab och Schwarzwaldtårta


Idag fyller Cornelia 8 år och då får man ju som bekant välja både middag och tårta. Hennes önskemål var kebab och enda anledningen till att jag ens fotograferade den är för att visa den godaste kebaben jag ätit i hela mitt liv. Den kommer från en lokal pizzeria och är tydligen rätt så känd eftersom det är folk som åker hit ända från Malmö (en resa på cirka 4 mil) för att äta den. Under köttet och pommes fritsen finns peperoni, isbergssallad, lök, tomat och gurka. Jag väljer alltid att äta den med vitlökssås, men man kan också välja mild eller stark.

Cornelia valde schwarzwaldtårta, något jag fortfarande är lite förundrad över. Jag anar att det är chokladflarnen som lockade henne. Annars är det mest en massa grädde och nötmaräng. Gott i liten mängd, precis som allt annat sockersött.

3 kommentarer:

jenny sa...

Min pappa är löjligt förtjust i Schwartzwald-tårta :)

Jag tycker också den, ska jag erkänna, med hasselnötsbotten och allt. Men vissa saker får jag offra när jag lever med en nötallergiker. Men jag tycker lite synd om pappa att han inte har fått Scwarzwald-tårta på hans födelsedagar de senaste 6 åren..

lina sa...

Bra val angående tårtan:) Jag älskar schwartzwald!!!!

Sara sa...

Jag är nog mer prinsesstårte typen :)