måndag, januari 21, 2008

Chokladfudge Brownies

Jag hittade ett i mitt tycke helt underbart recept på brownies hos Mungbönorna. Idag provade jag på att baka dom. Vad kan jag säga ? Mycket goda !

Du behöver:
200 gram mager cream cheese eller mager kesella
½ tsk vaniljextrakt
Drygt 2½ dl strösocker
2 ägg
1 dl smör
3 msk kakaopulver
2 dl extra fint vetemjöl
Knappt 1 dl pecannötter

Klä en form med bakplåtspapper, 20x20 cm. Rör samman ost, vaniljextrakt och fyra matskedar strösocker. Ställ detta åt sidan. Vispa äggen och resten av sockret poröst. Häll smör och kakao i en kastrull och värm försiktigt under omrörning tills smöret smält och är blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet och nötterna försiktigt. Häll hälften av smeten i formen och bred försiktigt på ostblandningen, täck sedan med resten av smeten.
Grädda kakan i ugnen, 180 grader 40-45 minuter. Låt svalna i formen.

Fudgeglasyr:
4 msk smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
Pecannötter till garnering (det hoppade jag över)

Smält smöret tillsammans med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Använd en slickepott och bred glasyren över kakan. Garnera med pecannötterna. Låt glasyren stelna, skär sedan i bitar.

1 kommentar:

Emma sa...

Jag läste också om den här. Den såg ju helt fantastiskt god ut! Funderar på att testa till helgen om jag får tid.