torsdag, januari 10, 2008

God linsgryta

Igår åt vi en väldigt god linsgryta, så god att jag nästan själv är förvånad och åt tills absolut hela magen var full av linser. Jag har inte varit något stort fan av linser tidigare, men nu inser jag att det beror helt och hållet på hur dom tillagas. Nu kommer vi äta linser ofta här hemma. Dessutom gillar jag mat där allting kokar under ett lock.

Du behöver:
½ gul hackad lök
1 finhackad solo vitlök
2 morötter i strimlor (rätt så grova)
3 potatisar, skalade och skurna i klyftor
Saften av ½ citron
1 buljongtärning (jag tog kalv, för det var tydligen det enda jag hade hemma)
1 burk krossade tomater (bra sort är viktigt, jag tog kung markattas)
1 gnutta socker
1 tsk harissa
Kryddor: salt, svartpeppar, mycket curry, ingefära, kanel, spiskummin
3 dl sköljda röda linser
ca 1 liter vatten
Olivolja
2-3 kycklingfiléer


Fräs löken, vitlöken, morötterna och potatisen i olivolja. Tillsätt curry och låt steka med ett tag. Häll i linserna och rör om ordentligt. Häll över vattnet, krossade tomater, buljongtärning, citronsaft, och kryddorna. Rör om ordentligt. Lägg sedan i kycklingfiléerna och se till att dom är helt täcka av vatten. Sätt på ett lock och låt koka i 20-30 minuter på ganska låg värme.

Glöm inte att smaka av mot slutet. Servera med ris och en sallad så har du en toppen måltid som är underbart god !!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Yeepee, nu funkar det!!!!!!
Kramizzzzz

Sara sa...

Jaa, vad roligt. Nu kan du äntligen kommentera igen !!! =)