måndag, januari 07, 2008

Kycklingpasta

Idag kände jag sug efter pasta och en krämig sås till det, men eftersom min sambo tränar väldigt mycket och äter lika mycket som en häst så kände jag att jag behövde fylla ut den med både kycklingfilé och champinjoner.

Du behöver:
½ rödlök, grova bitar
1 solo vitlök, finhackad
8 färska champinjoner, delade i grova bitar
3 kycklingfiléer, delade i bitar
1 burk creme bonjour vitlök och örter
2 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar och chicken & steak krydda

Valfri pasta

Bryn kycklingfilén i olivolja och innan dom är helt färdigstekta lägger du i löken, vitlöken och champinjonerna. Krydda med salt, peppar och kycklingkryddan. Blanda ner creme bonjour och matlagninsgrädde och låt sjuda några minuter. Smaka av och krydda eventuellt mer om det behövs. Ett tips är att vara försiktig med saltet, creme bonjouren är rätt så salt i sej.

Servera med nykokt pasta och en god sallad !

4 kommentarer:

annamaria sa...

Gottigt! Jag lagar alldeles för lite pasta.

Sara sa...

Ja, det var smaskens !

Eva sa...

Ja! Nu är det måndag dags för pasta, efter all helgmat. Smart att använda creme bonjour. Jag tänkte nog fuska idag och ta färdigköpta tortellini...

Sara sa...

Det är också gott med tortellini. Creme bonjour glöms kanske bort lite, jag använder det inte så ofta jag heller, men gott är det.