torsdag, januari 24, 2008

Lite helgtips



Helgen som kommer ska jag ladda mina batterier med en barnledig helg. Tanken var att jag och Khaled skulle göra något mysigt tillsammans, men med våra vanliga otur så blev han naturligtvis inringd från jobb och kommer jobba 13-01 både fredag och lördag.

Jag har saker att göra här hemma men är rätt tveksam till om det kommer bli gjort. Jag vet att jag måste tvinga mej själv att städa på Cornelias rum, hon kan inte riktigt det där med att städa snyggt.

Det lutar åt att vi kommer köpa en ny kamera den här månaden, eller nästa. Hur som helst så är jag överlycklig åt att jag äntligen kommer kunna lägga in lite egentagna foto på bloggen. Det känns inte riktigt roligt att kunna blogga utan något att visa er.
Då kan jag visa er hur renoveringen blev här hemma också. Om det är någon som vill se hur det blev ?

Har du några bra idèer på vad jag kan laga för gott i helgen, gärna något annorlunda som inte kräver alltför många ingredienser. Men kom gärna med förslag.
Har ni några önskemål på vad ni vill se mer av här på bloggen ? Lämna en kommentar i så fall.

Annars får jag passa på att önska er en trevlig helg om vi inte hörs innan dess.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad vackert det är med vita tulpaner!!!!! Mina håller på att nicka nu så det är dags att köpa nya.
I helgen ska vi äta stekt fläskfile i skivor blandat med stekt bacon, vitlöksstekta haricotvets och ugnspotatis med morötter, kan det vara något??????
Kramizzzzz

Anonym sa...

Jag tipsar om något av det godaste jag har ätit, Fisktagine med gröna oliver från Marocko

http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&lngRID=6676&intChannelID=

Inte så många ingredienser, men smakar heeelt fantastiskt!

Eller en potatissallad med tomat, lök, fetaost och saffran?

Sara sa...

Curlingmormor: Det låter otroligt gott, har du något recept på det hela ? Jag är väl mest ute efter hur du gör dina vitlöksstekta haricot verts. Fläskfilé och bacon kan ju inte vara så svårt. Ska ni ha någon sås till ?

Rubusarticus:Fisktagine måste jag göra åt min sambo (ja, åt mej själv också). Han älskar sån mat ! TACK !

Anonym sa...

Jag fräser bara på dessa haricotverts i olivolja i stekpannan, saltar och pepprar och strör över vitlök. Jag köper nämnligen torkad vitlök (ser ut som flagad mandel) i vår härliga ostbutik och det är sååååå gott!!! Jag stöter sönder vitlöken i morteln först. Såsen är alltid ett dilemma tycker jag, men nu ikväll har jag gjort en stek i grytan och då fick jag ju automatiskt en härlig sås som jag kommer att använda till fläskfilén.
Kramizzzzzz

Sara sa...

Kokar du haricot vertsen först ?

annamaria sa...

Jag rekommenderar en stark Kyckling grön Curry från ett bra thai-hak. Kanske för att här är det ingen som vill äta kokosmjölksmat. Vill du laga själv så är det också ett tips....
Trevlig helg! Jag tycker det låter som en underbar helg - göra precis vad du vill - en hel helg. Beställ en ryggmassage! Så underbart skönt! NJUT!! Kramizzzar

Sara sa...

annamaria: det är ett jättebra tips, saken är den att jag äter thaimat var gång jag ska beställa nåt ute. Jag trodde inte jag kunde tröttna men jag har nog allt blivit lite less. Wokade nudlar nu i veckan också så det får räcka för ett tag. Tror det lutar lite åt någon köttbit, jag älskar ju kött. Jag ska följa ditt råd, jag ska njuta heeeela helgen. Jag hoppas du och din familj får det bra !! *kram*