lördag, februari 23, 2008

Torrmarinerad rostbiff med cognacsås och machésallad

En god middag som är lite tidskrävande, men värd att vänta på!


Jag torrmarinerade köttet i Barbeque krydda (från Gourmera) och flingsalt och lät det dra åt sej kryddorna i ungefär en timme.

Under tiden skalade jag potatisen, skar dom i stänger och bakade dom i ugnen med rätt så mycket olivolja, barbeque kryddan och flingsalt. Jag helstekte köttet hastigt på hög värme i smör och la sedan över dom i en ugnsfast form och lät dom gå färdigt i ugnen.

Såsen köpte jag faktiskt färdig på tetra och den har stått i skåpet ett tag och väntat på rätt tillfälle, och idag kom den till avändning. Cognacsås med svart tryffel. Passade bra ihop med resten av maten. Jag blandade maché sallad och ärtskott tillsammans med lite citron olivolja och flingsalt. När köttet var färdigt så lät jag det vila en stund i folie innan jag skar upp det i skivor.

2 kommentarer:

Nesh sa...

Ja tack!.. har du hemkörning oxå?.. =)

Sara sa...

Självklart har jag det! :)