onsdag, juni 27, 2007

Lindas muffins och hemmagjord pizza

Jag hade samma problem som Linda, att få tag i lemon curd för att göra choklad och jordgubbsmuffins som Linda bloggar om lite längre ner på sidan. På city gross var den helt slut och sen sprang jag runt i massa småaffärer i stan för att försöka få tag på det, allt medans regnet öste ner. Efter ett tag så gav jag upp och gick hem, men inte för att strunta i bakandet utan för att ringa runt och höra vilken affär som hade lemon curd hemma, och jag fick napp i affär nummer 2, så jag skickade dit sambon och började med smeten så länge.


Det var värt att springa lite extra i affärerna för att jaga lemon curden, Khaled var helt salig när han smakade muffinsen. Jag var lite undrande till om Cornelia skulle tycka om dom, hon brukar inte gilla när det smakar citron, men det här gillade hon.
Cornelia har en kompis som sover över här ikväll och först var det bara tänkt att dom skulle leka och att hon skulle äta middag här. Så efter muffinsbaket så for jag som en jojo i köket för att göra hemmagjord pizza, hade nämligen lovat E´s mamma att hon skulle vara hemma till sju. Så pga all stress så glömde jag bort att ta foto på pizzan. Nu blev det ju ändå så att hon stannar över natten, men det visste jag inte då.

Min pizza föll henne inte riktigt i smaken, hon ville ha kebabkött på och det var inget jag hade hemma :) Efter att hon ätit en liten bit pizza så frågade Khaled om hon ville ha en macka istället. Då sken hon upp, det är nämligen hennes favorit - macka med sylt, inget som hon får så ofta hemma (då skulle hon inte äta annat) , men jag har kommit överens med hennes mamma att det går bra att hon får det när hon är här. Visst leker dom en del men hon äter här inte så ofta, i fall ni är oroliga för hur stora mängder sylt jag trycker i henne. Hon fyllde hur som helst år för ett tag sen och vi köpte ett Kalaha spel och en flaska sylt till henne, gissa vem som var glad ? :)

Idag beställde hon 4 mackor och sa att hon kunde äta 1000 till, men jag sa att det fick räcka efter det där. Var hon mer hungrig så fick hon äta nåt annat.E till vänster och Cornelia till högerImorrn kommer lilla Hedvig hit igen, en av dom charmigaste "snart" 3 åringarna jag känner.
Det ser vi fram emot.

1 kommentar:

Maja sa...

Nu blir man ju lite sugen på att testa de här muffinsarna efter alla lovord=)