söndag, juni 24, 2007

Pavlova med jordgubbar


På midsommarafton gjorde jag en Pavlova tårta och inspirationen fick jag av Serendipisk Mat.
Tårtan i sej var god men chokladen kommer jag hoppa över om jag gör den fler gånger, tom. min dotter som är tokig i mörk choklad tyckte att det blev för mycket. Det stod bara choklad i receptet, men kanske skulle jag använt mej av ljus choklad istället ? I receptet står det att jordgubbarna ska marineras i myntasocker, det bytte jag ut mot några stänk rosenvatten. Kanske hade chokladen kommit mer till sin rätt om jag använt mej av sockret ? Med myntan hade jag fått svårt att få Cornelia att äta den. Annars gillade jag att tårtan är så enkel att göra, så jag kommer säkert att prova den fler gånger.


Du behöver:
4 äggvitor
3 dl socker
100 gram choklad
2,5 dl vispgrädde

½ liter jordgubbar
1 msk citronsaft
Några stänk rosenvatten


Vispa äggvitorna och sockret till det är så hårt att du kan vända bunken upp och ner utan att smeten trillar ut. Hacka chokladen ganska grovt och blanda ner den i äggsmeten. Lägg en tallrik upp och ner på ett bakplåtspapper och rita längs kanten. Bred ut vitorna på ringen som bildats.
Grädda i mitten av ugnen i 1 timme på 150 grader. Dela under tiden jordgubbarna i lagom stora bitar och låt dom stå och dra med citronsaften och rosenvattnet i drygt en timme.

När bottnen svalnat brer du över grädden och lägger på jordgubbarna, servera direkt.


5 kommentarer:

zimac sa...

Hehe, hej igen! Jo du, det är flera som har frågat vart jag hittat låten. Den fanns att välja på när man gjorde själva slideshowen. Det står i vänstra hörnet vad låten heter och artist. Tänker själv ånjuta skivan i närmaste butik i veckan! :)

Rodrigo sa...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Sara sa...

Oj, vad synd att man inte kan spanska! Är det nån som kan hjälpa mej att översätta ?

Louise sa...

Jag kan inte heller spanska, tyvärr...
Jag använde också mörk choklad, jag tycker bara att det blir gott och krämigt med chokladen fast den är lite svår att få loss från bakplåtspappret.

Sara sa...

Louise: Ja, det är väl en smaksak antar jag. Tyckte också att den blev svår att få loss från bakplåtspappret, det kanske funkar bättre med såna där nonstick bakplåtspapper ?
Vad roligt att ni lämnar kommentarer, det betyder så mycket :)