fredag, juni 22, 2007

Rosenvatten (och harissa)


Igår hittade jag rosenvatten i en utländsk affär som jag jämt handlar i, jag har bara missat just dom flaskorna. Jag är i stort behov av tips på vad jag kan göra med rosenvattnet, du som vet får gärna lämna en kommentar eller maila mej på sara_sweden@hotmail.com


Glad midsommar !!




4 kommentarer:

Evaldsdottir är Anna sa...

Du kan använda rosenvatten som smaksättning baklava, sorbeter, glass, the, yoghurtdrinkar eller turkish delight om du gillar det.
Det finns säkert mer.

Kinna Jonsson sa...

Turk Sannah hade ett jättegott recept med en fruktsallad som du hittar här. http://kinnasblogg.blogspot.com/2007/02/sesam-rosensmak-sant.html

Annars har jag använt rosenvattnet till vanlig fruktsallad med sockerlag som bas.

Anonym sa...

jag har sett recept på biscotti som är smaksatta med rosenvatten, kanske det vore nåt?

Sara sa...

Tack för alla era tips, jag ska tänka på dom och fundera ut vad jag kan hitta på :)